Δύσκολη αποστολή στο Λονδίνο – με αμφίβολους οι Reds (Pregame)

Η Liverpool αφήνει πίσω της την διακοπή των εθνικών ομάδων μέχρι τον Μάρτιο του 2020, και ξεκινάει ένα τεράστιο πρόγραμμα αγώνων μέχρι τον Ιανουάριο!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Crystal Palace vs Liverpool
Διοργάνωση: Premier League

Έδρα: Selhurst Park
Ημερομηνία: 23.11.2019
Ώρα έναρξης: 17:00
Διαιτητής: Kevin Friend
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Πριν από δύο εβδομάδες η Liverpool υποδέχτηκε την Manchester City στο Anfield, σε ένα από τα πιο αναμενόμενα και δύσκολα παιχνίδια της σεζόν, με καθοριστικό χαρακτήρα και τεράστιο βαθμολογικό, προφανώς, ενδιαφέρον. Η αρχή των Reds στην αναμέτρηση ήταν εντυπωσιακή και στο 13ο λεπτό ο δείκτης του σκορ ήταν στο 2-0 χάρη σε ένα γκολ-οβίδα του Fabinho και σε μια όμορφη κεφαλιά του Salah έπειτα από αντεπίθεση των γηπεδούχων. 

Ο Sadio Mane πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους διαμόρφωσε το 3-0 και οι Reds σιγά-σιγά περιορίστηκαν περισσότερο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Manchester ήταν να μειώσει σε 3-1 το σκορ με πολύ ωραίο σουτ του Bernardo Silva. Με την νίκη αυτή η Liverpool ξέφυγε στο +9 από την τέταρτη πλέον City, με τις Leicester και Chelsea να μετρούν 8 πόντους λιγότερους από την ομάδα του Merseyside.

Αν και κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα δεν υπήρξε σε παίχτη που εκπροσώπησε την εθνική του ομάδα, οι Mohamed Salah και Andrew Robertson εμφάνισαν τραυματισμούς που ουσιαστικά κουβαλούσαν από τα περασμένα παιχνίδια της Liverpool και θεωρούνται αμφίβολοι για την σημερινή αναμέτρηση. Αμφότεροι, ωστόσο, ταξίδεψαν στο Λονδίνο με τον Σκωτσέζο αμυντικό μάλιστα να έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να αγωνιστεί κανονικά, ενώ μάλλον ο Αιγύπτιος θα ξεκινήσει από τον πάγκο.

Οι Jordan Henderson και Joe Gomez δεν αγωνίστηκαν στο τελευταίο παιχνίδι της Αγγλίας, ο πρώτος λόγω ασθένειας και ο δεύτερος με ενόχληση στο γόνατο, αλλά και οι δύο αναμένεται να είναι στις υπηρεσίες του Jurgen Klopp.

Ο Γερμανός τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεση του τους Joel Matip και Xherdan Shaqiri. Ο πρώτος πλησιάζει στην επιστροφή του στις προπονήσεις, ενώ ο Ελβετός επέστρεψε μετά από περίπου δύο μήνες εχτές, καθώς απουσιάζει τόσο καιρό όμως θα χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα μέχρι να βρεθεί στην κατάλληλη κατάσταση για να συμπεριληφθεί στις επιλογές του Klopp.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Crystal Palace είναι μία από τις ομάδες που βρίσκονται στο γιγάντιο χάος που έχει διαμορφωθεί την τρέχουσα σεζόν στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα από το Νότιο Λονδίνο βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογία, μετρώντας 15 πόντους, δύο λιγότερους από την 5η Sheffield United και, δύο και από την 16η West Ham United. 

Η Palace μετράει 4 βαθμούς στις τελευταίες 5 της αναμετρήσεις κάτι που βασίζεται στο γεγονός ότι έχει αντιμετωπίσει τις Manchester City, Leicester, Chelsea, Arsenal και West Ham στους αγώνες αυτούς. Η παρουσία της επομένως είναι και φέτος πολύ καλή και αναμένεται να είναι από τις πρώτες ομάδες που θα ξεφύγουν στην μάχη για την σωτηρία τους. Το +7 από την ζώνη του υποβιβασμού, μόνο ικανοποιημένο μπορεί να αφήσει κάθε οπαδό της ομάδας, δεδομένου και του πολύ δύσκολου προγράμματος μέχρι στιγμής. 

Το πρόβλημα των Λονδρέζων παραμένει να είναι το σκοράρισμα, καθώς μετράνε μόλις 10 γκολ ενεργητικό, η δεύτερη χειρότερη απόδοση μέχρι στιγμής. Για αυτό ευθύνεται το αμυντικό στυλ της ομάδας, αλλά κυρίως ο σχεδόν εξαφανισμένος star της, ο Wildried Zaha, καθώς αποτελεί τον κύριο κίνδυνο στην επίθεση και φέτος δεν έχει βρει καθόλου ρυθμό μετά την απογοήτευση για την μεταγραφή που ήθελε και ποτέ δεν πήρε.

Ο Roy Hodgson θα έχει στις επιλογές του όλους τους παίχτες του.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Η Liverpool πέρασε από το Selhurst Park, που την δυσκολεύει πολύ συχνά, με 0-2 χάρη σε γκολ στα τέλη και των δύο ημιχρόνων. Συγκεκριμένα, στο 45′ ο James Milner ευστόχησε σε πέναλτι και στο 90+3′ ο Sadio Mane κλείδωσε την νίκη για την ομάδα του έπειτα από αντεπίθεση εντυπωσιακής ταχύτητας.

Στο Anfield, η Liverpool καρδιοχτύπησε και θύμισε την ομάδα των περασμένων χρόνων. Ο Andros Townsend άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό και έστειλε το παιχνίδι στην ανάπαυλα με 0-1. Στην επανέναρξη η Liverpool ανέτρεψε το σκορ πολύ γρήγορα με γκολ των Salah και Firmino. Εξίσου γρήγορα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Tomkins για να δώσει το προβάδισμα στους Reds και πάλι ο Salah. Στο 90+3′ -πάλι- ο Sadio Mane έκανε το 4-2 και κλείδωσε την νίκη η Crystal Palace μείωσε σε 4-3 αμέσως, που ήταν και το τελικό σκορ, για να προλάβει να αγχώσει ακόμα περισσότερο όσους βρέθηκαν στο Anfield και όχι μόνο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Crystal Palace (4-5-1): Guaita – Ward, Tomkins, Cahill, Van Aanholt – Townsend, McArthur, Milivojevic, McCarthy, Zaha – Ayew

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Mane, Firmino, Origi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *