Δεν τη σταματάει τίποτα! | Cardiff 0-2 Liverpool: Βαθμολογίες παικτών

Job done! Η Liverpool έκανε τα εύκολα δύσκολα στην Ουαλία επί της Cardiff City, ωστόσο βρήκε και πάλι τον τρόπο να πάρει τους 3 βαθμούς και με νίκη 0-2 να συνεχίσει το κυνήγι του τίτλου!

Δεν είναι διατεθειμένη για περαιτέρω απώλειες και το δείχνει. Η ομάδα του Jürgen Klopp δεν ήταν στην καλύτερή της μέρα, όμως με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από την έδρα της Cardiff και να πατήσει και πάλι κορυφή με παιχνίδι περισσότερο.

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε πως οι γηπεδούχοι θα κρατούσαν εντελώς παθητικό ρόλο και αυτό που θα έκρινε την αναμέτρηση, θα ήταν το κατά πόσο θα μπορούσε να διασπάσει η Liverpool την πολυπρόσωπη άμυνά τους.

Στο 22ο λεπτό φάνηκε πως θα έφτανε αυτή η ώρα, όταν ο Mane έβγαλε μόνο του τον Firmino, αλλά ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Ακολουθησε μια ωραία ενέργεια και σουτ του Mane που έφυγε άουτ και μια εξαιρετική επέμβαση με το πόδι του Etheridge σε τετ-α-τετ με τον Salah. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου η Cardiff απείλησε, όμως ο Alisson ήταν σε ετοιμότητα σε προσπάθεια του Niasse.

Το δεύτερο μέρος δεν φάνηκε να ξεχωρίζει σε κάτι από το πρώτο, μέχρι και το 57’ όταν ο Alexander-Arnold εκτέλεσε το κόρνερ και ο Wijnaldum με εκπληκτικό σουτ έγραψε το 0-1!

Το γκολ έδωσε ρυθμό στους Reds, που λίγο αργότερα θα μπορούσαν να τελειώσουν νωρίς το ματς, όμως ο Henderson έχασε το άχαστο στο 61’ και έδωσε ελπίδες στους παίκτες του Warnock.

Στο 65’ λίγο έλειψε να έρθει η τιμωρία! Ο Morrison βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα και σε κενή εστία κατάφερε να αστοχήσει.

Ο κεντρικός αμυντικός των Ουαλών θα γινόταν ακόμη πιο μοιραίος στη συνέχεια, όταν με καθαρό κεφαλοκλείδωμα στον Salah παραχώρησε πέναλτι στην Liverpool, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο James Milner στο 81’!

Ας δούμε τώρα την απόδοση των σημερινών μας πρωταγωνιστών ξεχωριστά:

Alisson Becker 7/10: Κάνει καλή επέμβαση στο γυριστό του Niasse στο πρώτο ημίχρονο και δεν γενικές γραμμές ήταν σταθερός και συγκεντρωμένος. Μοναδική εξαίρεση η φάση του 65ου λεπτού, όταν και κάνει άστοχη έξοδο, αλλά ο Morrison δεν τον τιμώρησε. Καλός και ήρεμος με την μπάλα κάτω και καλή επικοινωνία με τους αμυντικούς του.

Trent Alexander-Arnold 5/10: Ο πιο προβληματικός από όλους σήμερα. Τα έκανε μαντάρα στην άμυνα με τον Mendez-Laing να τον εκθέτει σε αρκετές περιπτώσεις. Δεν ήταν συγκεντρωμένος, δεν ανέβηκε πολύ να δώσει λύσεις και φαινόταν εκτός ρυθμού και κουρασμένος. Τον σώνει η ασίστ στο 0-1 του Gini σε ένα αρκετά κακό απόγευμα για τον νεαρό.

Andy Robertson 6/10: Μέτριο παιχνίδι και για τον Σκωτσέζο. Αμυντικά δεν είχε θέματα, τα πήγε σχετικά καλά, όμως μπροστά είχε αδιάφορη παρουσία. Κακές σέντρες, δεν έδωσε λύσεις και δεν βοήθησε με τις προωθήσεις του. Περιορίστηκε η επιθετική του δράση από τον τρόπο παιχνιδιού της Cardiff και δεν κατάφερε να προσφέρει όσο συνήθως. Ανασταλτικά ήταν συνεπής και έκανε καλή δουλειά όποτε χρειάστηκε.

Joel Matip 8/10: Από τους διακριθέντες για ένα ακόμη ματς ο Καμερουνέζος, που και σήμερα έκανε σπουδαία εμφάνιση. Έβγαινε με δύναμη στις μονομαχίες, έκλεψε μπάλες και έκανε πολύ καλή δουλειά και στο ψηλό παιχνίδι. Ανέβηκε πολλές φορές κουβαλώντας την μπάλα και έδειξε πολύ πάθος και ενθουσιασμό, ενώ ήταν τρομερή η επίδοσή του και στο passing game με 82/90 επιτυχημένες πάσες. Εξαιρετικός και πάλι!

Virgil van Dijk 8/10: Επίσης πολύ καλός και ο Big Virg, που ήταν για ένα ακόμη ματς απροσπέλαστος. Δυναμικός, ψύχραιμος και σταθερότατος. Εντυπωσιακός ψηλά, καθαρίζοντας την πλειοψηφία των σεντρών και στημένων της Cardiff με πολύ σωστές τοποθετήσεις. Πολύ καλή δουλειά.

Georginio Wijnaldum 8.5/10 (ΜΟΤΜ): Έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά! Θύμισε τον Gini του πρώτου γύρου, που παιχνίδι με παιχνίδι ήταν και καλύτερος! Όργωσε το κέντρο σήμερα. Τρομερή ενέργεια, εξαιρετικός στο πρέσινγκ και σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του με 51/53 επιτυχημένες. Βάζει πανέμορφο γκολ, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι στην έκβαση της σεζόν και ήταν αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος στο σημερινό ματς. Έκλεψε μπάλες, δυσκόλεψε πολύ τους παίκτες της Cardiff όποτε επιχείρησαν να βγουν από την περιοχή τους και απέφυγε τα λάθη. Εντυπωσιακός!

Jordan Henderson 7.5/10: Σε ρόλο οκταριού και σήμερα με τον Gini πιο πίσω. Συμμετείχε πολύ στο παιχνίδι, έκανε αισθητή την παρουσία του και είχε διάθεση αρκετή. Συνεργάστηκε καλά και επιχείρησε αρκετές φορές να παίξει κάθετα και να δημιουργήσει καταστάσεις. Πάτησε περιοχή και έδωσε λύσεις, ενώ ταυτόχρονα βοήθησε πολύ και στην ανάκτηση της κατοχής. Θα μπορούσε να είναι μοιραίος με την ευκαιρία που χάνει στο 61’, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Naby Keita 8/10: Συνεχίζει την εξαιρετική του επίδοση το τελευταίο δίμηνο, που ξεκινάει βασικός. Έτρωγε σίδερα στη μεσαία γραμμή, κυνηγούσε κάθε μπάλα και έκανε αφόρητη τη ζωή των αντιπάλων του. Κινήθηκε πολύ καλά στον χώρο, έπαιζε με μια και χωρίς να παιδεύει την μπάλα και έδωσε πολλές λύσεις και στις δυο άκρες του γηπέδου. Πολύ καλή παρουσία στα 71 λεπτά που αγωνίστηκε.

Mohamed Salah 6.5/10: Είχε δύσκολο πόστο σήμερα, καθώς πιέστηκε αρκετά αλλά κατάφερε να αντεπεξέλθει. Κατάφερε να γίνει άμεσα απειλητικός για την εστία του Etheridge, αλλά και τις δυο φορές νικήθηκε από τον Φιλιππινέζο τερματοφύλακα. Πήρε αρκετές φορές μπάλα σε κατάσταση τρανζίσιον, αλλά δεν ήταν όλες του οι ενέργειες επιτυχημένες. Κερδίζει το πέναλτι που κλειδώνει τη νίκη και συνολικά βοήθησε, χωρίς να εντυπωσιάσει.

Sadio Mane 6.5/10: Και αυτός αντίστοιχη εμφάνιση με του Salah. Μπορεί να μην ήταν παραγωγικός, αλλά έκανε ωραία πράγματα από την αριστερή πλευρά, καλές ατομικές ενέργειες και στις περισσότερες από αυτές προέκυψε ευκαιρία. Η αστοχία του Henderson του στέρησε μια ασίστ, ενώ και ο ίδιος είχε τις στιγμές του, αλλά δεν ήταν εύστοχος. Καλή εικόνα, τον έχουμε δει και αυτόν πολύ καλύτερο.

Roberto Firmino 6.5/10: Έχασε την τεράστια ευκαιρία να λύσει τα πόδια της ομάδας αρκετά νωρίς στο ματς, αλλά από εκεί και πέρα τα πήγε αρκετά καλά. Έπαιζε γρήγορα, έκανε πολύ σωστές κινήσεις και με την παρουσία του βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη και το τρανζίσιον της ομάδας. Κράτησε καλά την μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις και μοίραζε σωστά, όπως συνηθίζει. Αν πετύχαινε και το γκολ θα ήταν από τους καλύτερους.

Fabinho -/10: Ο μεγάλος άτυχος της συνάντησης, καθώς τραυματίστηκε στο κεφάλι και αποχώρησε λίγα λεπτά μετά την είσοδό του.

James Milner 7/10: Άφησε το στίγμα του, τόσο με την άψογη εκτέλεση πέναλτι, όσο και με τον πανηγυρισμό του. Έδωσε πνοή στο κέντρο με τα τρεξίματα και την πίεση του στην μπάλα. Πολύ δυναμικός, με αυτοπεποίθηση και διάθεση.

Joe Gomez -/10: Πέρασε αντί του Arnold στα τελευταία λεπτά και δεν πρόλαβε να δείξει κάτι.

Jürgen Klopp 8/10: Παρέταξε αναμενόμενη ενδεκάδα με εξαίρεση την επιλογή του Wijnaldum στο κέντρο, η οποία του βγήκε ξεκάθαρα. Φαινόταν πως η ομάδα μπορούσε να βγάλει κλασικές ευκαιρίες χωρίς κόπο, όμως οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και έκαναν δύσκολη την ζωή τους από μόνοι τους. Τελικά βρήκε τον τρόπο, με εμφανή βελτίωση στο δεύτερο μέρος, να πάρει την απαραίτητη νίκη και να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *