Δεν σταματάει με τίποτα! | Liverpool 2-0 Chelsea: Βαθμολογίες παικτών

Αρνείται να παραδοθεί! Η Liverpool έβγαλε εις πέρας το πιο δύσκολο τεστ απέναντι στην Chelsea, της οποίας επικράτησε με 2-0 και συνέχισε το εξαιρετικό της σερί με φόντο τον τίτλο.

Για πρώτη φορά μετά το 2012, η Liverpool κατάφερε να υποτάξει την Chelsea στο Anfield και με νίκη 2-0, χάρη σε δυο γκολ στο δεύτερο μέρος, επέστρεψε και πάλι προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το πρώτο μέρος ήταν φτωχό σε θέαμα, με λίγες καλές στιγμές και πολλή τακτική από τις δυο ομάδες. Η Liverpool είχε την κατοχή και έψαχνε πιο οργανωμένα και μεθοδικά να διασπάσει την άμυνα των Μπλε.

Η Chelsea με τη σειρά της προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Σπουδαιότερη στιγμή του ημιχρόνου η μεγάλη ευκαιρία του Mane, που ανενόχλητος από το πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ στο 38ο λεπτό.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά με τις δυο ομάδες να αποδίδουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και να προσφέρουν πολύ ωραίο θέαμα, με μεγάλη κερδισμένη αυτή του Jürgen Klopp.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ιδανικά μετά την ανάπαυλα και μέσα σε δυο λεπτά έβαλαν βάσεις για τη μεγάλη νίκη.

Στο 51ο λεπτό και μετά από εξαιρετική κυκλοφορία ανάμεσα σε Salah, Firmino και Henderson, ο αρχηγός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, για να βρει τον αφύλακτο Mane που άνοιξε το σκορ με το κεφάλι!

2 λεπτά μετά ήρθε μια από τις φάσεις της σεζόν. Ο Salah πήρε την μπάλα από αριστερά, συνέκλινε στο κέντρο και εξαπέλυσε έναν κεραυνό που κατέληξε στο δεξί γάμα της εστίας του Kepa.

Η Chelsea κατάφερε να αντιδράσει και έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με τον Hazard να σημαδεύει το δοκάρι από θέση τετ-α-τετ και στο 59’ πάλι ο Βέλγος έμεινε μόνος του στην περιοχή, αλλά ο Alisson τον νίκησε.

Ακολούθησαν καλές στιγμές για την Liverpool με Salah και Mane να βλέπουν τις προσπάθειές τους να σταματούν στον Kepa και το 2-0 να μένει ως το φινάλε, για να δώσει στους Κόκκινους το υπερπολύτιμο τρίποντο.

Πάμε να δούμε πως τα πήγαν ένας προς έναν οι σημερινοί πρωταγωνιστές της ομάδας σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς:

Alisson Becker 8/10: Πολύ κομβική η συμμετοχή του σήμερα. Σωστές τοποθετήσεις, καλές έξοδοι, ψύχραιμος και εύστοχος με την μπάλα στα πόδια και αποκορύφωμα η επέμβασή του στο τελείωμα του Hazard, σε μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τη ρότα του αγώνα.

Trent Alexander-Arnold 8/10: Από τα πολύ καλά του φετινά παιχνίδια. Συνεχή ανεβοκατεβάσματα, πολύ τρέξιμο και σε καλή μέρα επιθετικά. Οι σέντρες του ήταν φονικές, τα στημένα του επικίνδυνα, ενώ αμυντικά αντεπεξήλθε καλά, τόσο με τον Willian στο πρώτο μέρος, όσο και με τον Hazard στο δεύτερο. Ορισμένες φορές εκτέθηκε πίσω, λόγω των συχνών του προωθήσεων, αλλά τον κάλυπταν καλά οι συμπαίκτες του.

Andy Robertson 7.5/10: Καλή δουλειά και από τον Robbo, που έδωσε βοήθειες και στις δυο άκρες του γηπέδου, όπως συνήθως. Επιχείρησε πολλές σέντρες μπροστά και οι συνεργασίες του με τα χαφ και τους επιθετικούς προκάλεσαν θέματα στους φιλοξενούμενους. Αμυντικά ήταν συνεπής, όπως συνηθίζει, αλλά μετά το 2-0 φάνηκε να χάνει ορισμένες φορές την συγκέντρωσή του και να ξεχνιέται στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά χωρίς κάποιο σοβαρό λάθος.

Joel Matip 8/10: Ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι στο οποίο ο Καμερουνέζος στέκεται σπουδαία και αποτελεσματικά. Η εξαιρετική κίνηση του Hazard στο 59’ εκθέτει και τα δυο σέντερ μπακ, όμως αποτελεί ίσως το μοναδικό ψεγάδι και των δυο σήμερα. Ο Matip λειτούργησε πολύ καλά στη συνεργασία του με τον van Dijk, σταμάτησε πολλές επελάσεις και κάλυψε πολύ καλά τον Arnold. Επενέβη έγκαιρα σε ουκ ολίγες περιπτώσεις και ήταν πάντα ψύχραιμος στις αποκρούσεις του και τις πάσες του. Πολύ μεγάλη συνεισφορά και πάλι!

Virgil van Dijk 8/10: Και αυτός κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα σήμερα, όπως και ο παρτενέρ του. Τρομερός στον αέρα, καλός με την μπάλα κάτω, μοίραζε σωστά και ψύχραιμα, ενώ χάλασε πολλές από τις επιθέσεις που επιχείρησε η Chelsea. Πολύ καλές τοποθετήσεις, καθάρισε τα περισσότερα από τα αντίπαλα στημένα και για ένα ακόμη παιχνίδι επιβεβαίωσε την ταυτότητά του. Είχε στιγμές που δυσκολεύτηκε και εν μέρει εκτέθηκε και αυτός, αλλά η γενική του απόδοση ήταν πολύ καλή.

Fabinho 9/10 (ΜΟΤΜ): ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ! Συγκλονιστικός ο Βραζιλιάνος σήμερα μετά από αρκετό καιρό, έκανε απίστευτη δουλειά στο κέντρο με τρομερό τρέξιμο και πολλά κοψίματα. Βρισκόταν πάντα στο κατάλληλο σημείο και λειτούργησε ιδανικά, κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα. Ήταν απροσπέλαστος, κάλυπτε φοβερά τους χώρους και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να κάνουν το παιχνίδι τους. Πραγματικός κέρβερος σήμερα, την είχε ανάγκη αυτή την εμφάνιση!

Jordan Henderson 8.5/10: Μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι αποδεικνύει γιατί είναι δικαίως ο αρχηγός αυτής της ομάδας. Σε κάθε του ενέργεια, κάθε του προσπάθεια, κάθε του πανηγυρισμό δείχνει πόσο ταυτισμένος είναι με αυτή την ομάδα και πόσο ποθεί αυτόν τον τίτλο. Για ένα ακόμη ματς ήταν συγκινητικός και ηγετικός. Όργωσε το κέντρο μαζί με τον Fabinho, μοίρασε εξαιρετικά μπάλα και έδωσε άπειρες μάχες. Η ασίστ του στον Mane είναι ονειρική και συνολικά η εμφάνισή του σήμερα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στη νίκη αυτή.

Naby Keita 7.5/10: Συνεχίζει να βρίσκεται στο βασικό σχήμα και φαίνεται πλέον να έχει βρει τον καλό του εαυτό. Πολύ κινητικός και σήμερα, δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα και έδωσε πολλές λύσεις στην κυκλοφορία μπάλας και τη δημιουργία φάσεων. Δεν απέφυγε τα μικρολαθάκια, που πολλές φορές χάλασαν φάσεις υπό καλές προϋποθέσεις, όμως σε γενικότερη εικόνα έκανε πολύ καλή δουλειά στον ρόλο του.

Mohamed Salah 8/10: ΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ; Αδιαμφισβήτητα ένα από τα γκολ της σεζόν και ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Ο Salah έβαλε τη σφραγίδα του με τον πιο εμφατικό τρόπο και ξόρκισε το κακό που τον θέλει να μην μπορεί να σκοράρει απέναντι στο τοπ6. Ο Αιγύπτιος είχε τρομερή διάθεση και το έδειξε εξαρχής, συμμετείχε σε ουκ ολίγες επιθέσεις της ομάδας, βοήθησε στο passing game και έκανε αφόρητη τη ζωή του Emerson από τα αριστερά. Ξέφυγε πολλές φορές από τον Ιταλοβραζιλιάνο και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Chelsea. Αρκετές επιλογές του δεν ήταν καλές και ορισμένα τελειώματα σχετικά μέτρια, όμως μίλησε όταν έπρεπε. Έδωσε πολλές βοήθειες πίσω και δεν σταμάτησε να κινείται είτε στα άκρα, είτε και στον άξονα. Φάνηκε πως είναι σε καλή μέρα από νωρίς και δικαίωσε και με το παραπάνω.

Sadio Mane 7.5/10: Δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο μέρος με τον Azpilicuetta να τον περιορίζει σημαντικά, όμως στο δεύτερο μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Ανέβασε πολύ τον ρυθμό του, έβγαλε ενέργεια στο γήπεδο και εκμεταλλεύτηκε την χρυσή ευκαιρία που του δόθηκε να χριστεί σκόρερ σε ένα ακόμα μεγάλο ματς. Κρατούσε καλά την θέση του, γυρνούσε πίσω να καλύψει και να πάρει μπάλα, ενώ είχε και άλλες καλές στιγμές, όμως δεν τελείωσε τόσο καλά τις φάσεις. Καλή εικόνα και από εκείνον, που συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.

Roberto Firmino 7.5/10: Μια ακόμη κλασική εμφάνιση Bobby. Τρομερός στο pressing του, κυνηγούσε όλες τις μπάλες, μοίραζε πανέμορφα όπως μόνο αυτός ξέρει και είχε μια καλή ευκαιρία να βρει δίχτυα, αλλά το δεξί του σουτ έφυγε άουτ. Έκανε σπουδαία δουλειά στην οργάνωση και τη διατήρηση της κατοχής και από τα πόδια του προέκυψαν οι περισσότερες καλές στιγμές της ομάδας. Κέρδισε φάουλ, γυρνούσε χαμηλά να πάρει μπάλα και να αναπτύξει το παιχνίδι και γενικά κινήθηκε στα γνωστά του επίπεδα, όντας για ένα ακόμη ματς πολύ θετικός και ορεξάτος.

Georginio Wijnaldum 7.5/10: Πέρασε στο παιχνίδι αντί του Keita στο 66′ και έδωσε νέα πνοή και πολλές βοήθειες στο κέντρο. Έκλεψε μπάλες, έτρεξε πολύ και πρόσφερε μια ηρεμία που ήταν απαραίτητη στην ομάδα σε εκείνο το χρονικό σημείο, όπου ο ρυθμός του αγώνα ήταν ξέφρενος. Πολύ σημαντική η συμμετοχή του.

James Milner 6.5/10: Μπήκε αντί του Henderson στο 77ο λεπτό και κάλυψε αρκετά καλά το κενό του. Έτρεξε αρκετά, πρόσφερε πολλές βοήθειες ανασταλτικά με καλά μαρκαρίσματα και έδωσε στηρίγματα στην ανάπτυξη της ομάδας και στο pressing για ανάκτηση της κατοχής. Έκανε καλή δουλειά για τον χρόνο που έπαιξε.

Xherdan Shaqiri -/10: Αντικατέστησε στο 90′ τον Salah και δεν πρόλαβε φυσιολογικά να δείξει κάτι όσο αγωνίστηκε.

Klopp celebrates

Jurgen Klopp 9/10: Έστησε σωστά την ομάδα, στο πρώτο μέρος έγινε διαχείριση και διάβασμα του αντιπάλου και στο δεύτερο φάνηκε η ανωτερότητα της Liverpool. Προετοίμασε πολύ καλά τους παίκτες του, που μπήκαν με τρομερή ψυχολογία στο δεύτερο ημίχρονο και έκαναν σαφές ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Το κέντρο «έτρωγε σίδερα» και σε συνολική εικόνα η ομάδα φαινόταν ανώτερη της Chelsea. Πιο σίγουρη, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και η νίκη ήρθε δίκαια μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση σε ένα κομβικότατο παιχνίδι. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *