Γλίτωσε το σοκ κι επέστρεψε στην κορυφή | Fulham-Liverpool 1-2 : Βαθμολογίες παικτών

Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταδικαστικό για τη μάχη του τίτλου, η Liverpool έκανε το καθήκον της και κέρδισε με 1-2 τη Fulham, χάρη σε γκολ του -αλάνθαστου- από την άσπρη βούλα, James Milner, στα τελευταία λεπτά, που επέστρεψε την ομάδα του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Και… αναπνεύστε ελεύθερα! 

Αυτό δεν ήταν το ήρεμο απόγευμα που ίσως περίμεναν οι Reds στο Craven Cottage, απέναντι στην Fulham, η οποία βρίσκεται με το ένα πόδι στην Championship. 

Όλα ξεκίνησαν καλά, όταν μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η Liverpool πήρε τον έλεγχο του αγώνα και άνοιξε το σκορ στο 26′ με όμορφο γκολ του Sadio Mane. Η ομάδα του Klopp είχε την κατοχή, οι γηπεδούχοι έδιναν χώρους και όλα έδειχναν ότι η επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας θα ερχόταν αργά ή γρήγορα με εύκολο και μη επεισοδιακό τρόπο. 

Αυτή όμως, δεν ήταν η κατάσταση που βρήκαν μπροστά τους οι Reds, οι οποίοι δυσκολεύτηκαν να εκμεταλλευτούν τους χώρους που βρήκαν στο τρίτο μισό του γηπέδου και δε παρουσιάστηκαν το ίδιο σοβαροί στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας δικαιώματα στη Fulham να μπει στο παιχνίδι και να γίνει απειλητική για την εστία του Alisson. Η απειλητικότητά της αυτή επιβεβαιώθηκε μάλιστα στο 74′, όταν μετά από λάθος στο οποίο φέρουν ευθύνη οι Milner, van Dijk και Alisson, o πρώην κόκκινος, Ryan Babel (!) πάγωσε προς στιγμήν την παλιά ομάδα του ισοφαρίζοντας σε κενή εστία. 

Η ψυχρολουσία της Liverpool ευτυχώς δε διήρκησε και πολύ, αφού ο James Milner ήταν για  άλλη μια φορά ψύχραιμος από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-2 με πέναλτι στο 81′. 

Αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη που φέρνει την ομάδα του Jurgen Klopp πίσω στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League, κάτι που βέβαια ίσως είναι προσωρινό καθώς η Manchester City έχει παιχνίδι λιγότερο. 

Ας μη καθυστερούμε άλλο όμως, κι ας περάσουμε στις βαθμολογίες του αγώνα για την ομάδα μας…

Alisson Becker 5/10: Αναμείχθηκε στο λάθος που θα μπορούσε να κοστίσει πολλά στην ομάδα του, οπότε σήμερα θα πάρει τη βάση. Σταθερός σε όλες τις υπόλοιπες στιγμές του αγώνα, είτε στις (λίγες) επεμβάσεις του, είτε με τη μπάλα κάτω.

Trent Alexander-Arnold 5.5/10: Επιεικώς μέτρια εμφάνιση από τον νεαρό full-back, ο οποίος δυσκολεύτηκε αμυντικά με τον Babel και είδε αρκετές σέντρες του να καταλήγουν εντελώς εκτός στόχου. Την ίδια στιγμή όμως, είχε αξιοπρεπή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και 3-4 μπαλιές στο παιχνίδι που φάνηκαν ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Joel Matip 7.5/10: Άψογος όπου χρειάστηκε ο Καμερουνέζος stopper, που δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Mitrovic.

Virgil van Dijk 5/10: Ο τελευταίος παίκτης της Premier League που έχει περάσει τον VVD, ήταν στις 3 Μαρτίου… της περυσινής σεζόν. Ακόμα κι έτσι, σήμερα αποδείχτηκε ότι μέχρι και ο Ολλανδός είναι κοινός θνητός. Η ασυνεννοησία του με τον Alisson (φταίνε και οι δύο, γιατί με τη μπάλα στον αέρα, ο van Dijk δε μπορούσε να την απομακρύνει) ήταν ένα ασυνήθιστο λάθος που δε τον έχουμε δει και πιθανότατα δε θα τον ξανά δούμε να κάνει. Ευτυχώς για τη Liverpool και για τον ίδιο, ο οποίος σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ήταν σταθερός, δε κόστισε.

Andy Robertson 7/10: Πάρα πολύ ενεργός, ως συνήθως, στην αριστερή πλευρά ο full-back του Klopp, που έδωσε βοήθειες με τα ανεβάσματά του και παραλίγο να χρεωθεί με ασίστ στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από μια εξαιρετική σέντρα -μισό γκολ- στον Wijnaldum. Δεν ήταν, όμως, ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις δημιουργικές του ενέργειες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Fabinho 6.5/10: Εξαιρετικός στο ξεκίνημα του αγώνα με τη δημιουργία του και τη γενικότερη παρουσία του στο χώρο του κέντρου. Έπαιξε πιο συντηρητικά στο δεύτερο ημίχρονο μετά από μια κίτρινη κάρτα που δε του επέτρεψε να είναι το ίδιο aggressive και κυριαρχικός.

Gini Wijnaldum 7/10: Η γνωστή «βρώμικη» δουλειά για τον Gini, που είχε σωστές τοποθετήσεις και κινήθηκε σωστά στο γήπεδο. Αναμείχθηκε περισσότερο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας στο δεύτερο μέρος και θα έπρεπε να είχε σκοράρει μετά από μια εξαιρετική σέντρα του Robertson. Διαμαρτύρεται για πέναλτι σε κράτημα του Fosu-Mensah. 

Adam Lallana 6.5/10: Δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή ως βασικός στην Premier League για τον Lallana, ο οποίος φαίνεται να έχει επιστρέψει στα πλάνα του Klopp. Είχε ενέργεια και συνδυάστηκε καλά με τους συμπαίκτες του σε ορισμένες στιγμές, ενώ είχε και αρκετά καλά μαρκαρίσματα. Δε βοήθησε ιδιαίτερα στο γενικότερο -σήμερα- πρόβλημα της ομάδας του να δημιουργήσει στο τελευταίο τρίτο. Αντικαταστάθηκε από τον Milner στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο 30χρονος μέσος δείχνει ότι αποτελεί μια αξιοπρεπή λύση στο χώρο του κέντρου για τη συνέχεια. 

Mohamed Salah 6/10: Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αιγύπτιος δεν είναι ο εαυτός του εδώ και κάποιο καιρό. Δυσκολεύεται πάρα πολύ τόσο να βγάλει τις ενέργειες που έχουμε συνηθίσει από αυτόν στο τρίτο μισό, όσο και να τελειώσει φάσεις. Ο Klopp συνεχίζει να τον εμπιστεύεται, αλλά δεν είναι μυστικό ότι η Liverpool χρειάζεται από τον Salah να ξανά βρει τα πατήματά του σε αυτό το κρίσιμο σημείο της χρονιάς. 

Roberto Firmino 7/10: Πρέσαρε και πήρε μέρος στο εξαιρετικό 1-2 με τον Mane που άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι. Θα μπορούσε, όπως και οι συμπαίκτες του, να πασάρει καλύτερα στους χώρους που έδινε η Fulham. 

Sadio Mane 8.5/10 (MOTM): Δεν υπάρχει παίκτης της Liverpool που να βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα από τον Mane αυτή τη στιγμή. Έχει γίνει εντυπωσιακά αποτελεσματικός στο κατάλληλο σημείο για την ομάδα του, κάτι που απέδειξε και σήμερα κάνοντας το 0-1 μετά από φανταστικό συνδυασμό με τον Firmino. Παραλίγο να κλειδώσει τη νίκη στο τέλος, αλλά η πανέξυπνη κεφαλιά του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Άλλη μια άψογη εμφάνιση από τον Σενεγαλέζο, που του δίνει και το MOTM.

James Milner 6/10: Μπήκε στο παιχνίδι στο 72′ και αμέσως έκανε το λάθος που έφερε σε δύσκολη θέση τους van Dijk και Alisson. Διόρθωσε την κατάσταση πολύ γρήγορα με ψύχραιμη εκτέλεση πέναλτι που έδωσε μια πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του. Αλάνθαστος από την άσπρη βούλα ο υπαρχηγός. 

Divock Origi 7/10: Άλλος ένας παίκτης μετά τον Lallana που έχει βρει μια θέση στα πλάνα του Klopp από το πουθενά είναι ο Origi. Ο Βέλγος έπαιξε με μεγάλη ενέργεια και δύναμη στην αριστερή πλευρά. Ζήτησε μπάλα και έδειξε διάθεση να γίνει απειλητικός, χωρίς όμως να παίρνει αχρείαστα ρίσκα όταν η Liverpool ξανά πήρε το προβάδισμα. 

Daniel Sturridge -/10: Ήταν έτοιμος να μπει στο παιχνίδι λίγο πριν γίνει το 1-2, αλλά το γκολ του Milner άλλαξε τα πλάνα. Πήρε συμμετοχή στα τελευταία δευτερόλεπτα από τον Klopp, ο οποίος δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο τον Origi αυτή τη στιγμή. 

Jurgen Klopp 7/10: Ήταν διαβασμένος και μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η ομάδα του πήρε ολοκληρωτικό έλεγχο στον αγώνα. Δε παρουσιάστηκαν, όμως, το ίδιο ψύχραιμοι στο δεύτερο ημίχρονο οι Reds, οι οποίοι έδωσαν δικαιώματα και παραλίγο να το πληρώσουν. Τέλος καλό όλα καλά. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *