Για την πρωτιά με επιστροφή Salah! (Pregame)

Η Liverpool έχει απόψε την τεράστια ευκαιρία να σφραγίσει μαθηματικά την πρωτιά της στον όμιλο, απέναντι στην Napoli!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Napoli
Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 27.11.2019
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Carlos Del Cerro
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Ακόμα μια νίκη στα τελευταία λεπτά του αγώνα πήρε η Liverpool στο Λονδίνο το Σάββατο, και διατήρησε την απόσταση της από Leicester και Manchester City στους 8 και 9 βαθμούς αντίστοιχα. Σε ένα παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες -και με τους Reds παραδοσιακά να μην παρουσιάζουν την καλύτερη τους εικόνα μετά τις διακοπές των εθνικών ομάδων- οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μέρους με γκολ του εντυπωσιακά φορμαρισμένου Sadio Mane. Η Liverpool σπατάλησε τις ευκαιρίες που τους προέκυψαν και ο Zaha στο 82′ την τιμώρησε ισοφαρίζοντας σε 1-1. Δύο λεπτά αργότερα, ο Roberto Firmino μετά από αναταραχή στην μικρή περιοχή της Crystal Palace διαμόρφωσε το 1-2, το οποίο κράτησε η ομάδα του για τα εναπομείναντα λεπτά και έφυγε με τους τρεις πόντους από το Selhurst Park.

Την τελευταία της αναμέτρηση για το Champions League επί Αγγλικού εδάφους δίνει απόψε η Liverpool, και μάλιστα χαρακτηρίζεται καθοριστικής σημασίας διότι οι Reds με νίκη επί των Ναπολιτάνων θα εξασφαλίσουν μαθηματικά όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρώτη θέση, γεγονός που πιθανότατα θα δώσει στην ομάδα του Jurgen Klopp μια σχετικά ευκολότερη κλήρωση στην φάση των 16, αλλά κυρίως θα του επιτρέψει να πραγματοποιήσει rotation σε δύο εβδομάδες από τώρα στο Salzburg εν μέσω του υπερμεγέθους προγράμματος που πρέπει να διαχειριστεί.

Απόψε, ο Γερμανός τεχνικός θα δώσει χρόνο συμμετοχής στον Mohamed Salah που δεν αγωνίστηκε στο Λονδίνο, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί στον πάγκο και ο Xherdan Shaqiri για πρώτη φορά μετά από την δίμηνη απουσία του. Απών παραμένει ο Joel Matip με πρόβλημα στο γόνατο.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Εν μέσω σοβαρής εσωτερικής κρίσης βρίσκεται η Napoli, με την ομάδα να αγνοεί την νίκη στο πρωτάθλημα για περισσότερο από 5 εβδομάδες και να απαριθμεί μόλις 8 βαθμούς στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις. Η χειρότερη εξέλιξη όμως προκλήθηκε στο ενδιάμεσο διάστημα όταν οι παίχτες αρνήθηκαν να υπακούσουν στο ritiro που τους επέβαλε ο ιδιοκτήτης, Aurelio De Laurentiis. 

Εν συντομία, το ritiro αποτελεί μια παραδοσιακή πρακτική στην Ιταλία σύμφωνα με την οποία η ομάδα μετά από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων μένει στο προπονητικό κέντρο για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα -συνήθως μια εβδομάδα- χωρίς να επιστρέφει κανείς δηλαδή σπίτι, σε μια προσπάθεια δεσίματος της ομάδας με σκοπό την βελτίωση της εικόνας τους.

Με πρωτεργάτες τους Mertens και Callejon, οι παίχτες ξεσηκώθηκαν και αγνόησαν την εντολή του συλλόγου, κάτι που φυσικά έχει διαταράξει την ψυχολογία των Ιταλών και τις σχέσεις των παιχτών με τον ιδιοκτήτη, με τα συμβόλαια μάλιστα αρκετών να λήγουν το καλοκαίρι και να μην υπάρχει καμία πιθανότητα ανανέωσης.

Παραταύτα, η Napoli παραμένει μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα με ισχυρότατη επιθυμία για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ιδίως και μετά τον περσινό αποκλεισμό από την Liverpool. Με δική της νίκη απόψε, η ομάδα από τον Ιταλικό νότο θα εξασφαλίσει η ίδια την πρόκριση.

Ο Carlo Ancelotti δεν υπολογίζει στους τραυματίες Lorenzo Insigne, Arkadiusz Milik και Kevin Malcuit, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν στο Merseyside.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Η Napoli παραμένει η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει την Liverpool φέτος στην κανονική διάρκεια, με 2-0 στην αναμέτρηση στο San Paolo, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Σε έναν αγώνα καρμπόν με αυτόν της περασμένης σεζόν, οι Reds παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα άχρωμοι και περισσότερο περιορισμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα καθώς η τακτική του Jurgen Klopp ήθελε την ομάδα του να φύγει χωρίς ήττα από την Ιταλία όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα γίνεται.

Κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε ούτε φέτος, καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι σκόραραν δις από ανύποπτες φάσεις και συγκεκριμένα από ένα εύστοχο πέναλτι του Mertens που καταλογίστηκε λανθασμένα και από κοντινό πλασέ του Llorente έπειτα από σπάνιο μεν, τραγικό δε, λάθος του Virgil Van Dijk.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Napoli (4-4-2): Meret – Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui – Callejon, Allan, Ruiz, Zielinski – Mertens, Lozano

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *