Βαρετή αλλά αποτελεσματική γιατί ξέρει τι ζητάει (Huddersfield – Liverpool 0-1)

Η Liverpool ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι μετριοκακή με ελάχιστες εξαιρέσεις ατομικής πρωτοβουλίας και προσπάθειας. Και τι πειράζει; Έβδομη νίκη, ένατο ματς αήττητη στη φετινή Premier League.

Σε ένα ιδιαίτερα θερμό και ατμοσφαιρικό John Smith’s Stadium, όπου οι φίλαθλοι των γηπεδούχων γέμιζαν προσμονή και ελπίδα καθώς περνούσαν τα λεπτά και έβλεπαν τη νωθρή Liverpool να μην τελειώνει την αναμέτρηση, το σύνολο του Klopp πήρε για άλλη μια εβδομάδα αυτό που ήθελε από το 90λεπτο του: νίκη, 3 βαθμούς. Στο ίδιο έργο θεατές όσοι παρακολουθήσαμε την σημερινή αναμέτρηση, με τους Reds να δίνουν όσο όσο για να φτάσουν στο τρίποντο, χωρίς μάλιστα ιδιαίτερη αντίσταση και δυσκολία.

Η Liverpool παρετάχθη με αμυντικό δίδυμο τους Lovren και van Dijk και τον Gomez ως δεξιό οπισθοφύλακα, γεγονός που αποδεικνύει πως ο Klopp εκτιμά τις πολύ καλές εμφανίσεις του νεαρού Άγγλου μπακ αλλά δεν ξεχνά και την εκπληκτική συνεργασία που είχαν πέρυσι ο Κροάτης με τον Ολλανδό. Στο κέντρο, ο Shaqiri πλαισίωσε τους Henderson και Milner ενώ οι Lallana και Sturridge έπαιξαν αντί των Mane και Firmino. Στον αντίποδα, το σφιχτό 4-5-1 του David Wagner ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό όσον αφορά στα αμυντικά του καθήκοντα.

Σε ένα ματς, λοιπόν, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, ο Depoitre παραλίγο να σκάψει έναν λάκο και να ρίξει μέσα τον Alisson όταν παρεμβλήθηκε ανάμεσα στην μπάλα και στον παίκτη που στόχευε ο τελευταίος, όμως από την κόντρα η μπάλα πέρασε άουτ. Η πρώτη ουσιαστική φάση ήρθε στο 24ο λεπτό, όταν ο Gomez πέρασε ωραία πάσα στον Shaqiri, εκείνος γύρισε με μέτωπο, τροφοδότησε σε τέλειο timing τον Salah και εκείνος με ένα εύκολο δεξί μυτάκι έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Lossl. 0-1! 

Λίγο αργότερα, ο Jonathan Hogg στόπαρε την μπάλα σε πολύ καλή θέση, εκτέλεσε με δύναμη και έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Alisson, δείχνοντας τις διαθέσεις των γηπεδούχων. Η Huddersfield, πράγματι, έμοιαζε σαν να δέχθηκε κάποια ένεση τόνωσης στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Στο 37′, ο Billing εκτέλεσε δυνατά και με τεχνική απευθείας ένα φάουλ από καλό σημείο, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από την εστία της Liverpool, ενώ, στο 41ο λεπτό, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Milner εντός περιοχής. Στιγμές μετά, ο Pritchard σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε για offside, σε μια φάση που πάντως φαίνεται πως ο επιθετικός της Huddersfield καλύπτεται από το πόδι του Virgil van Dijk.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Klopp έριξε στο παιχνίδι τον Wijnaldum αντί του υποτονικού σήμερα Henderson και η αναμέτρηση επανήλθε στον βαρετό ρυθμό που την χαρακτήριζε και στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Η πρώτη καλή στιγή ήρθε στο 55′, όταν ο Depoitre βρέθηκε στην κατάληξη μιας ωραίας σέντρας από τα δεξιά και προσπάθησε να νικήσει τον Alisson με κεφαλιά στην απέναντι γωνία εκτός ισορροπίας, όμως ο Βραζιλιάνος keeper έπεσε και μπλόκαρε σταθερά.

Στο 63′, ο Sturridge έκοψε την άμυνα της Huddersfield στα δύο με ωραία κάθετη μπαλιά, βρίσκοντας τον Salah ακριβώς στην έξυπνη κίνηση του, όμως ο Αιγύπτιος που στόχευσε από δύσκολη γωνία δεν κατάφερε να βρει στόχο και η μπάλα πέρασε για λίγο έξω. 

Χρειάστηκε, έπειτα, να περάσει αρκετή ώρα για να καταφέρει να κάνει ρεαλιστική την απειλή της η Huddersfield. Στο 82ο λεπτό – και ενώ η Liverpool δεν είχε δώσει έως τότε κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο της και με τον Klopp να έχει περάσει στο ματς τον Fabinho αντί του Lallana – , Dijk και Lovren κάνουν «τσαφ» στην ίδια φάση, όμως ο Mounie στέλνει την μπάλα από το ύψος του πέναλτι πάνω στο σώμα του τελευταίου, κερδίζοντας απλώς ένα κόρνερ.

Η Liverpool ανέβαινε φειδωλά με target man τον Salah, όμως δεν μπορούσε να βρει τελική, χαλώντας τα πράγματα και τις προϋποθέσεις που δημιουργούσε στην τελευταία ή προτελευταία πάσα. Στο 89ο λεπτό, ο Salah, μετά από πολύ όμορφη επίθεση και συνεργασία των Reds, έστρωσε στον Firmino στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ του Βραζιλιάνου με το αριστερό πήγε απελπιστικά ψηλά και μακρυά από την εστία του Lossl. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, σε μια σχεδόν δίκαιη νίκη, αφού η Liverpool ήταν ικανή να κάνει πράξη όσα επιθυμούσε, σε αντίθεση με την Huddersfield που έμοιαζε ανήμπορη να βρει ουσία.

Έτσι, οι Reds του Jurgen Klopp παρέμειναν πρώτοι στη βαθμολογία, ισόβαθμοι με την Manchester City στους 23 βαθμούς και αποσπαζόμενοι κατά 2 από την Chelsea που ισοφάρισε νωρίτερα στο 96′ την Manchester United σε 2-2 στο Stamford Bridge. Επόμενη αγωνιστική: 27 Οκτωβρίου, Liverpool – Cardiff City.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *