Βαδίζει… τελεσίδικα στην εποχή Nike

Η Liverpool κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με τη New Balance και αποδεσμεύτηκε από το μεταξύ τους συμβόλαιο, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για τη συνεργασία της με τη Nike.

Το χορηγικό συμβόλαιο που θέλει τη New Balance (στο εξής ΝΒ) να «ντύνει» τη Liverpool θα έληγε τον Μάιο του 2020. Ωστόσο, οι δύο πλευρές προέβλεψαν σε αυτό πως οι «κόκκινοι» θα μπορούν να δέχονται και να αποδέχονται προτάσεις και από άλλες εταιρίες ένδυσης, σπάζοντας έτσι το συμβόλαιο, με τον όρο πως η ΝΒ δεν θα κατόρθωνε να αντιπροτείνει ίσο χορηγικό ποσό.

Όταν, λοιπόν, η Nike κατέθεσε πρόταση ύψους 30 εκατομμυρίων λιρών, η ΝΒ θεώρησε πως δε θα είχε πρόβλημα να «ισοφαρίσει» την προσφορά, δεδομένου πως ήδη έδινε 45 εκατομμύρια λίρες στη Liverpool. Οι «κόκκινοι» οδήγησαν την υπόθεση στο δικαστήριο, προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως, εκτός από τις 30εκ. λίρες, η Nike δίνει στο σύλλογο επιπλέον και το 20% των δικαιωμάτων από τις πωλήσεις ρούχων, με το τελικό άθροισμα να ξεπερνά τς 45 εκατομμύρια λίρες της NB.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε υπέρ της Liverpool και το συμβόλαιο των «κόκκινων» με τη ΝΒ «έσπασε» πλέον και τελεσίδικα. Πλέον, ο δρόμος προς την εποχή Nike είναι ορθάνοιχτος, ενώ λέγεται πως έχουν ήδη συμφωνηθεί τα σχέδια για τις νέες εμφανίσεις της ομάδας του Klopp.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *