Αφηνιασμένη… για τίτλο! | Βαθμολογίες: Liverpool – Watford 5-0

Όπως συνηθίζει στο Anfield, η αφηνιασμένη Liverpool κατατρόπωσε με 5-0 την αρκετά αδύναμη αμυντικά Watford, χωρίς τον Firmino,αλλά με εξαιρετική παρουσία όλης της ομάδας.

Ο Klopp παρέταξε την ομάδα του με τον Origi στο βασικό σχήμα, τον Alexander-Arnold πίσω στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Milner μετατοπισμένο στο κέντρο αντί του Henderson. Ο νεαρός μπακ έκανε ίσως το πιο αποτελεσματικό ματς της ζωής του μοιράζοντας 3 ασίστ και έγινε ο νεαρότερος παίκτης που τα καταφέρνει στην Premier League!


Ο Origi από την άλλη άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, έχοντας πολύ καλή παρουσία σε όλο το παιχνίδι, σκοράροντας μάλιστα και ένα πολύ όμορφο γκολ. Στους διακριθέντες και ο Sadio Mane που άνοιξε το δρόμο για τα γκολ με 2 εξαιρετικά τελειώματα (1 κεφαλιά και 1 τακουνάκι(!)) αλλά και ο πολύ δραστήριος και επικίνδυνος Salah μαζί με τον απλά υπέροχο Fabinho που “όργωσε” το κέντρο. Η λίστα των διακριθέντων σε αυτό το ματς δεν τελειώνει εδώ, και πώς θα μπορούσε άλλωστε, όταν ο Virgil Van Dijk πέρα από την αμυντικά άριστη παρουσία του, πέτυχε 2 γκολ με κεφαλιά!


Αναλυτικότερα και μιλώντας με νούμερα ας δούμε τις βαθμολογίες των παικτών:


Alisson | 8

Έσωσε σε 2 περιπτώσεις την εστία του με ενστικτώδεις αντιδράσεις. Κράτησε το clean sheet, είχε καλές εξόδους και ήταν σταθερός όταν χρειάστηκε.


Alexander-Arnold | 10 (MOTM)

Τρομερό παιχνίδι από το νεαρό που έδειξε πόσο έχει λείψει η παρουσία του επιθετικά και με το παραπάνω. Μοίρασε 3(!) ασίστ ξεκλειδώνοντας μόνος του την άμυνα της Watford, είχε πολλή ενέργεια, έτρεξε πολύ, βοήθησε αρκετά επιθετικά την ομάδα ενώ και αμυντικά ήταν αλάνθαστος σβήνοντας όλους τους προσωπικούς του αντιπάλους. Πραγματικά αψεγάδιαστος, δεν θα μπορούσε να του ζητηθεί κάτι περισσότερο.

Van Dijk | 9.5

2 γκολ με κεφαλία ο Ολλανδός που αν και τα πέτυχε σε χρονικό σημείο που το παιχνίδι είχε κριθεί, αυτό δεν μειώνει την πολύ καλή του εμφάνιση. Πολύ καλός αμυντικά όπως τον έχουμε συνηθίσει, μόλις μια φορά έχασε τον Gray που έφυγε στην πλάτη του ωστόσο δεν είχε άλλο λάθος και ήταν αρχοντικός και με χαρακτηριστική άνεση στις φάσεις που συμμετείχε.


Matip | 8.5

Ο Καμερουνέζος στόπερ συνεχίζει να διαπρέπει με τις συνεχόμενα πολύ καλές εμφανίσεις. Έσωσε την άμυνα σε 2 περιπτώσεις, έβγαινε δυνατά στις φάσεις και είχε πολύ καλές τοποθετήσεις. Μάρκαρε άψογα τον Deeney που κατάφερε μόλις σε 1 φάση να γίνει επικίνδυνος.

Robertson | 8

Ίσως ο αδύναμος κρίκος σε μια άμυνα που έπαιξε απίστευτα καλά στο συγκεκριμένο ματς. Έχασε σε κάποιες φάσεις τον Deulofeu αλλά γενικώς δεν κινδύνεψε πέρα από μεμονωμένες περισπτώσεις η ομάδα. Έκανε μερικά αχρείαστα φάουλ αλλά ήταν πολύ δυναμικός στις μονομαχίες και έκλεψε πολλές φορές τη μπάλα. Επιθετικά ήταν αρκετά καλός και είχε ανεβάσματα ακόμα και από τον άξονα, ενώ χρεώθηκε και 2 ασίστ (πρακτικά είχε 1 στο γκολ του Van Dijk).

Fabinho | 9

Είχε εξαιρετική παρουσία στο χώρο του κέντρο κόβοντας και ράβοντας σε όλο το ματς. Φοβερές πάσες, απίστευτη ψυχαραιμία, πολύ πάθος και τρέξιμο και πολλές κερδισμένες μπάλες. Μηχανάκι για 90 λεπτά δεν παρατούσε καμία φάση!

Wijnaldum | 7.5

Άλλο ένα πολύ καλό ματς του Gini που ήταν σταθερός όπως πάντα. Στήριζε πολύ τα άκρα, έκοψε αρκετές μπαλιές και ανέβηκε και πιο μπροστά. Καλός στην κυκλοφορία της μπάλας και στη μετάβαση του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση.

Milner | 7.5

Πολύ ανώτερος στα χαφ απ’ ότι σαν μπακ όπως είδαμε και πάλι. Τρεξίματα είχε όπως πάντα, πάτησε αρκετά περιοχή και έγινε επικίνδυνος σε αρκετές στιγμές στο 1ο ημίχρονο. Δεν είχε λάθη, ενώ πίεζε συνεχώς στο κέντρο.

Salah | 8

Απίστευτα δραστήριος και επικίνδυνος σε κάθε επαφή με τη μπάλα. Ήταν ορεξάτος, είχε δοκάρι και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ. Έδινε την εντύπωση ότι μπορεί να κοπεί μόνο με φάουλ, με χαρακτηριστική περίπτωση την κάρτα του Masina (που θα έχει εφιάλτες για καιρό) ο οποίος τον τραβάει συνεχόμενα για να τον σταματήσει.

Origi | 8

Αν δεν είχε σκοράρει θα ήταν κρίμα. Έπεισε πολύ με την απόδοσή του και σίγουρα δικαίωσε τον Klopp που τον προτίμησε αντί του νωχελικού στις τελευταίες του παρουσίες Sturridge. Με την εμφάνισή του μάλλον καπάρωσε τη θέση του no2 φορ πίσω από τον Firmino (αν και αγωνίστηκε στα άκρα). Έτρεξε σε όλο το ματς πολύ, έκανε ωραίες κινήσεις με και χωρίς τη μπάλα, ενώ γυρνούσε πραγματικά πολύ πίσω για να βοηθήσει αμυντικά αλλά και για να πάρει μπάλα. Ένα ματς που σίγουρα δίνει υποσχέσεις για τη συνέχεια…


Mane | 9.5

Του πήγε πολύ καλά το παιχνίδι και πρώτη φορά σε ρόλο φορ πέτυχε 2 πανέμορφα γκολ, έστω κι αν σε αυτά χρειάστηκε η… απουσία της άμυνας της Watford. Σε οποιοδήποτε άλλο ματς, χωρίς την παρουσία του “διαστημικού” Arnold θα είχε με βεβαιότητα τον τίτλο του Man Of The Match αφού καθάρισε μαζί με τον πιτσιρικά το ματς γρήγορα. Δε σταμάτησε να τρέχει και να προσπαθεί, ενώ είχε πολύ καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες του και έβγαλες φάσεις. Αλτρουιστής, με πολλή δουλειά στο passing game και με καλές επαφές.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Henderson | 6

Μπήκε για να ξεκουράσει τον Milner και να δώσει φρεσκάδα στα χαφ κρατώντας το ρυθμό του αγώνα υπό τον έλεχο της Liverpool. Καλές πάσες και τοποθετήσεις, θετικός στα 20′ που αγωνίστηκε.


Lallana | (6)

Αγωνίστηκε λίγο και δεν κατάφερε να πάρει πολύ τη μπάλα στα πόδια του και να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Keita | –

Πήρε μια ακόμα συμμετοχή, ωστόσο έπαιξε πολύ λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Klopp | 9.5

Του βγήκαν όλα τα στοιχήματα σε αυτό το ματς. Δικαιώθηκε και με την παρουσία του Arnold στο δεξί άκρο της άμυνας και με τον Milner στα χαφ αλλά και με τον Origi στο αριστερό άκρο και τον Mane μπροστά. Εξαιρετικό διάβασμα του αγώνα, καλές αλλαγές και στο κατάλληλο timing και συνολικά παρουσίασε μια ομάδα αγωνιστικά και ψυχολογικά ανεβασμένη. Σίγουρα βοήθησαν και τα γρήγορα γκολ σε όλα τα παραπάνω, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να του αναγνωρίσει το παραμικρό λάθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *