Από όνομα στη λίστα, ιατρικά στο Melwood: Έτσι κινήθηκε για Τσιμίκα η Liverpool

Ο Κώστας Τσιμίκας βρίσκεται ήδη στο Liverpool για την συμπλήρωση των προσωπικών όρων του συμβολαίου του και για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, και το LiverpoolFans.gr περιγράφει το ιστορικό της επικείμενης μεταγραφής του.

Η ανάγκη για την απόκτηση ενός «εφεδρικού» αριστερού μπακ, περιοδικού αντικαταστάτη του Andy Robertson, ήταν εμφανής ήδη από τότε που ο Σκωτσέζος έγινε παίκτης της Liverpool, αφού υπέγραψε στο σύλλογο για να απαλλάξει τον James Milner από την ατυχία να παίζει σε λάθος θέση.

Μπορεί να καθυστέρησε ένα καλοκαίρι, ωστόσο ο Jurgen Klopp φαίνεται πως φέρνει τελικά τον πολυαναμενόμενο μπακ, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Κώστα Τσιμίκα του Ολυμπιακού.

Ήταν ξεκάθαρο πως η απόκτηση αριστερού μπακ αποτελούσε προτεραιότητα για τη Liverpool φέτος, η οποία δεν ήθελε να φέρει «απλώς» έναν παίκτη, αλλά κάποιον με περιθώρια εξέλιξης και προοπτική, όπως κάνει πάντα τα τελευταία χρόνια. Με τη βοήθεια του επιτελείου ανάλυσης, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Michael Edwards, συγκέντρωσε τα τέσσερα επικρατέστερα ονόματα για τη θέση και παρουσίασε τη λίστα στον Klopp: Jamal Lewis της Norwich, Lloyd Kelly της Bournemouth, Κώστας Τσιμίκας του Ολυμπιακού και Sergio Reguilon της Sevilla.

Michael Edwards: The Making of the Man Who Helped to Make Klopp's ...

Ξεκάθαρο ήταν, ωστόσο, και πως οι «reds» θα κινούνταν φειδωλά, απρόθυμοι να βγάλουν από τα ταμεία τους μεγάλο ποσό για έναν αναπληρωματικό παίκτη. Τα μόλις 9 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δώσει στη Hull για την απόκτηση του Robertson ουσιαστικά καθιστούν απαγορευτική οποιαδήποτε μεταγραφή μεγάλου κόστους για τον ίδιο τον αντικαταστάτη του.

Από τα τέσσερα ονόματα, ο Klopp είχε προφανώς αναλυτικότερη εικόνα για τους Lewis και Kelly, αφού τους «έζησε» στο φετινό πρωτάθλημα ως αντιπάλους, με τον πρώτο να είναι και η επικρατέστερη λύση, το plan a. Το ρεπορτάζ, μάλιστα, αναφέρει πως ο Γερμανός τεχνικός ήταν ενθουσιασμένος με την προοπτική να δουλέψει με τον 22χρονο μπακ, ενώ και ο ίδιος ήθελε απελπισμένα τη μετακίνηση του στο Anfield, δεδομένου και του υποβιβασμού των «καναρινιών».

Ωστόσο, η Norwich είχε άλλη άποψη. Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, τα «καναρίνια» απέρριψαν την πρώτη πρόταση της Liverpool, ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών. Η φημολογία ότι κοστολογούσαν σχεδόν στα διπλάσια τον Lewis επιβεβαιώθηκε, όταν μια μέρα μετά (πρωί Παρασκευής, 07/08), έγινε γνωστό ότι απέρριψαν και τη δεύτερη προσφορά, ύψους περίπου 12 εκ. λιρών. Βλέποντας, όμως, και τη δεύτερη… πόρτα να έρχεται, η Liverpool είχε ήδη ξεκινήσει να «ψαρεύει» αλλού.

Η λύση Kelly βγήκε από το τραπέζι και ο Michael Edwards ξεκίνησε όχι μόνο να σχεδιάζει αλλά και να διεξάγει συζητήσεις με τον Ολυμπιακό για τον Κώστα Τσιμίκα. Και μάλιστα δια ζώσης. Το ταξίδι των Ελλήνων στο Νησί για την αναμέτρηση κόντρα στους Wolves, έδωσε την ευκαιρία στον τεχνικό διευθυντή της Liverpool να βρεθεί με τη γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, και να ανοίξει το στάδιο των σχετικών διαπραγματεύσεων.

Report: Everton interested in Kostas Tsimikas

Από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανές ότι η πλευρά των Πειραιωτών δε θα παίξει το παιχνίδι της Norwich και θα ανοίξει την πόρτα στη Liverpool. Ο Edwards φύλαξε τη θετική εντύπωση ότι έχει ένα έτοιμο deal στην τσέπη, και περίμενε την απάντηση της Norwich στη δεύτερη πρόταση για Lewis. Όταν τα «καναρίνια» απέρριψαν τις περίπου 12 εκ. λίρες, ο «Mickey» έκλεισε με τα ίδια λεφτά τον Τσιμίκα μέσα σε μιάμιση μέρα.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (09/08), έγινε πλέον γνωστή η συμφωνία μεταξύ Liverpool και Ολυμπιακού για την αγορά του 24χρονου αριστερού μπακ έναντι 11.75 εκ. λιρών (13εκ.€) + bonus. Μέσα σε λίγες ώρες, ο Κώστας Τσιμίκας πετούσε με ιδιωτικό τζετ των «reds» για το Νησί, στο οποίο προσγειώθηκε – σύμφωνα με την ελληνική ώρα – αργά το βράδυ.

Πλέον, απομένουν τα τυπικά για την επισφράγιση της μεταγραφής, ήτοι η συμφωνία επί των όρων του συμβολαίου και μια σειρά από επιτυχημένες ιατρικές εξετάσεις. Μέχρι την Τρίτη (11/08), καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση.

Με συνολικά λιγότερες από 20 εκ. λίρες, λοιπόν, ο Jurgen Klopp έχει μέσα σε διάστημα δύο ετών δύο μπακ σε κάθε πτέρυγα: Trent Alexander-Arnold, Neco Williams, Andy Robertson και τον δεύτερο Έλληνα που θα φορέσει τη φανέλα της Liverpool μετά τον Σωτήρη Κυργιάκο, Κώστα Τσιμίκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *