Από τον «Καύκασο» στο… «Έβερεστ» του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου! | Βαθμολογίες: Liverpool – Flamengo 1-0

Από την κορυφή της Ευρώπης στην κορυφή του κόσμου βρίσκονται από απόψε οι παίκτες του Klopp μετά τη νίκη στον τελικό του FIFA Club World Cup απέναντι στη Flamengo με 1-0!

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Firmino αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ. Στη συνέχεια μετά από ωραία συνεργασία ο Salah έστρωσε στον Keita που έστειλε κι αυτός τη μπάλα αρκετά πάνω απ’ την εστία του Diego Alves, ενώ και ο Alexander Arnold απείλησε με συρτό σουτ. Μετά τα μισά του πρώτου μέρους η Flamengo ανέβηκε περισσότερο και είχε μερικές επισκέψεις στα καρέ του Alisson, χωρίς ωστόσο κάποια πολύ μεγάλη φάση.

Στο 2ο μέρος η Liverpool είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι με τoυς Βραζιλιάνους κυρίως να περιμένουν παίζοντας πιο πίσω. Το δοκάρι του Firmino στο 47′ ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία για το 1-0 με τη Flamengo πάντως να απαντά με κύριο εκφραστή τον Barbosa. Μια καταπληκτική φάση στο 86′ τελείωσε με σουτ του Henderson που απέκρουσε ο Diego Alves, ενώ ο μετά από πέσιμο του Mane στο 90′ ο διαιτητής έδωσε αρχικά πέναλτι και στη συνέχεια μέσω VAR ακύρωσε την απόφασή του.

Μετά το πέρας των 90 λεπτών στην παράταση έγιναν λίγες ευκαιρίες όμως στο 99′ ήταν η ώρα να… σπάσει το ρόδι. Ο Henderson τροφοδοτεί τον Salah που χάνει προσωρινά. Η μπάλα πηγαίνει στον Henderson ξανά που κάνει λίγα βήματα και στοχεύει τον προωθημένο Mane. Ο ίδιος κατεβάζει κάνει κίνηση προς τα δεξιά και πασάρει στον ερχόμενο αριστερά του Firmino. Ο Βραζιλιάνος αποφεύγει τα μαρκαρίσματα και τελειώνει τη φάση σχεδόν σε κενή εστία στέφοντας τη Liverpool πρωταθλήτρια κόσμου!

Ας πάμε όμως στις βαθμολογίες μας για τον τελικό:

Alisson | 6.5

Κράτησε για ακόμα ένα παιχνίδι ανέπαφη την εστία του έχοντας ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις κάνοντας όσα έπρεπε για να το πετύχει. Είχε κάποια λάθη με τη μπάλα στα πόδια και έπαιξε με την τύχη του, όμως η παρουσία του κρίνεται καθοριστική στο τελικό αποτέλεσμα.

Trent Alexander-Arnold | 5

Είχε μεγάλο πρόβλημα με τον Henrique που τον ταλαιπώρησε πολύ. Ότι φάση έβγαζε η Flamengo ήταν από τη δική του πλευρά και φάνηκε να φεύγουν συνεχώς παίκτες στην πλάτη του. Επιθετικά απείλησε ελάχιστες φορές και βρέθηκε συνολικά σε μια μέτρια βραδιά.

Gomez | 8

Ο κορυφαίος της άμυνας αυτή τη φορά. Ο Joe ήταν σωστός σχεδόν σε κάθε του επαφή με τη μπάλα αποφεύγοντας το εύκολο λάθος και πολλές φορές ειδικά στο 1ο μέρος κουβαλώντας και τη μπάλα ως το κέντρο. Σταθερός αμυντικά, είχε καίριες επεμβάσεις και έδειξε σημαντικά σημάδια βελτίωσης. Στα αρνητικά του το ότι μερικές φορές διώχνει τη μπάλα βιαστικά.

Van Dijk | 7.5

Είχε 2-3 λαθάκια όταν δε βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε αλλά μένουμε σε τέτοιες φάσεις για να αποφύγουμε την αποθέωσή του σε κάθε παιχνίδι. Άψογος στον αέρα κόβοντας κάθε μπάλα που περνούσε στο χώρο ευθύνης του. Άριστες τοποθετήσεις και με τη σταθερότητα που πάντα τον διακρίνει.

Robertson | 6.5

Μέτρια πράγματα επιθετικά, όμως είχε σίγουρα περισσότερα και καλύτερα ανεβάσματα από τον συμπαίκτη του στα δεξιά. Δεν είχε πάντως κάποιο σημαντικό λάθος και ήταν πολύ καλός αμυντικά.

Henderson | 9 (MOTM)

Τι να πει κανείς για αυτή την εμφάνιση του αρχηγού; Ηγετική σε κάθε τομέα η εμφάνισή του. Πάθος, τρέξιμο και αποφεύγοντας περιττό κράτημα της μπάλας δίνοντας γρήγορα και φτιάχνοντας παιχνίδι. Όργωσε το κέντρο, ενώ κάλυπτε πίσω όταν ο Gomez κουβαλούσε μπάλα. Έκοψε κάθε φάση που ενεπλάκη, ηρεμούσε το παιχνίδι αλλά και έβαζε τις φωνές όπου χρειάστηκε. Το γκολ του Firmino ξεκινά από δική του μπαλιά στον Mane. Σχεδόν αλάνθαστος και δικαιωματικά ο Man Of The Match στο γήπεδο και… στην απονομή με τα υπέροχα βηματάκια πριν το σηκώσει!

Keita | 6

Προσπάθησε και ήταν κινητικός, ενώ είχε και μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει μετά από ασίστ του Salah. Δημιούργησε όσο μπορούσε αλλά δεν έκανε τη διαφορά όπως μας είχε συνηθίσει στις τελευταίες του εμφανίσεις. Μέτρια πράγματα.

Chamberlain | 4.5

Κάτω του μετρίου ο Άγγλος που όμως ήταν ο άτυχος για ακόμη μια φορά με τον τραυματισμό του. Ήταν σε μεγάλο διάστημα εκτός παιχνιδιού και δεν κράτησε πολύ τη μπάλα. Ίσως έπρεπε να είχε αντικατασταθεί αφού δεν μπορούσε να δώσει τα ανεμενόμενα αυτή τη φορά.

Salah | 6

Κινητικός, δραστήριος και αλλά με μέτριες επιλογές όσο τροφοδοτήθηκε. Είχε κενά διαστήματα ενώ έτρεξε και προσπάθησε να πάρει το μέγιστο από κάθε φάση. Του ακυρώθηκε σωστά γκολ για offside. Απογοήτευσε σε μία φάση που είχε 4-5 συμπαίκτες του που περίμεναν πάσα και έκανε λάθος.

Mane | 6.5

Είχε μερικά καλά 10λεπτα όμως κι αυτός ήταν ένα-δύο κλικ κάτω απ’ τον καλό του εαυτό. Ακούραστος πάντως και κινητικός και αυτός αν και εκνευρίστηκε και έπρεπε να δεχτεί και νωρίτερα κίτρινη κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα. Παρόλα αυτά η ασίστ στο γκολ του Firmino ήταν η κρίσιμη φάση στην οποία έκανε την καλύτερη επιλογή και ανταμοίφθηκε.

Firmino | 7.5

Ο σκόρερ και ήρωας της βραδιάς αφού χάρη σε εκείνον η μπάλα πήγε στα δίχτυα και έγινε το πολυπόθητο 1-0 που έδωσε τη νίκη. Έχασε άλλες 2 φάσεις να χριστεί σκόρερ, ήταν άμεσος και προσπάθησε πολλές φορές να παίξει κάθετα (ακόμα κι αν μια παράλληλη πάσα φάνταζε πιο λογική). Βοήθησε πολύ όπως πάντα και τα χαφ, ενώ τον είδαμε μέχρι και σε ρόλο αμυντικού όταν έκοψε μια επικίνδυνη σέντρα στο 1ο ημίχρονο. Του ταίριαζε το ματς και είχε συνολικά αρκετά καλή παρουσία.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Lallana | 5.5

Έδωσε ανάσες και βοήθησε στα χαφ χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο.

Milner | 6

Μπήκε για να βοηθήσει κυρίως ανασταλτικά και να κάνει τα φάουλ τακτικής όπου χρειαζόταν. Ήταν ο μαχητικός Milner που χρειαζόταν η ομάδα μετά το προβάδισμά της.

Origi | 6

Σκοπός ήταν να ταλαιπωρήσει όσο μπορεί την άμυνα πιέζοντας σαν πιο ξεκούραστος και κρατώντας τη μπάλα, πράγμα που πέτυχε.

Shaqiri | – 

Πήρε μια ακόμα συμμετοχή και έδιωξε μια μπαλιά στο τελευταίο λεπτό αλλά δεν μπορεί να κριθεί.

Klopp | 7.5

Κέρδισε έναν ακόμα τελικό και πλέον έχει 3 νικηφόρους στους 4 τελευταίους του μαζί με Champions League, Community Shield και Super Cup. Κατέβασε ένα επιθετικό σχήμα με 2 επιθετικογενή χαφ (Ox, Keita) όμως αμφότεροι κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Κατά τ’ άλλα φάνηκε να μην έχει ιδιαίτερο πρόβλημα αμυντικά με εξαίρεση την πλευρά του Arnold κυρίως στο 2ο μισό του 1ου μέρους. Έκανε σωστές αλλαγές και η συνεισφορά του στην έκβαση αυτής της αναμέτρησης είναι σημαντική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *