Ανατροπή… στην ανατροπή! | Liverpool – West Ham 3-2 | Βαθμολογίες

Σ’ ένα παραμύθι με γνωστό τέλος, η Liverpool πήρε την 26η νίκη της σε 27 παιχνίδια, ανατρέποντας το 1-2 του 54′ σε 3-2 στο 81′ και απομένουν μόλις 4 νικηφόρα για την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι Reds καταφέρνουν φέτος να έχουν το ασύλληπτο για τα δεδομένα του πρωταθλήματος 26-1-0. Το παιχνίδι άρχισε ονειρικά με μια δύσκολη, αλλά άψογα εκτελεσμένη σέντρα (σαν σε κόρνερ) από τον Alexander Arnold στο κεφάλι του Gini Wijnaldum για το 1-0. Σε εκείνο το σημείο ίσως πολλοί να σκέφτηκαν για μόλις λίγα δευτερόλεπτα πως η Liverpool θα καθαρίσει εύκολα το παιχνίδι αλλά ο Diop ισοφάρισε άμεσα. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν την εστία του Fabianski αλλά χωρίς επιτυχία και με αυτό το σκορ οι 2 ομάδες έβγαλαν το ημίχρονο.

Στο 2ο μέρος η Liverpool μπήκε πιο δυνατά με μερικές καλές φάσεις, όμως ο Fornals, που μπήκε σαν αναγκαστική αλλαγή στη θέση του νεοαποκτηθέντα Soucek, σκόραρε με ωραίο πλασέ για το 1-2 στο 54′. Η Liverpool φόρτσαρε άμεσα μετά και την αντικατάσταση του Keita από τον Chamberlain 3 λεπτά μετά, πετυχαίνοντας αρχικά την ισοφάριση με σουτ του Salah και… δώρο του Fabianski, ενώ στο 81′ ολοκλήρωσε την ανατροπή με γκολ του Mane, από σέντρα του Arnold.

Ας πάμε όμως στις βαθμολογίες του LiverpoolFans.gr όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τους συντάκτες του:

Alisson | 6.5

Δέχτηκε 2 γκολ, στο 1ο ίσως έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης, όμως στο 2ο δεν μπορούσε να έχει κάνει κάτι περισσότερο. Έσωσε πάντως σε 1-2 περιπτώσεις την εστία του με όμορφες επεμβάσεις.

Trent Alexander-Arnold | 8 (MOTM)

Μοίρασε 2 ασίστ (και μία ακόμη που ακυρώθηκε σωστά ως offside) και ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα της West Ham. Είχε 1 μέτριο σουτ, ένα αρκετά καλό που έσωσε ο Fabianski και ένα απευθείας φάουλ που θα μπορούσε μέχρι και να είχε σκοράρει αφού άνοιξε το τείχος. Χωρίς να έχει πρόβλημα αμυντικά, πολλές φορές χρειάστηκε να καλυφθεί από τους συμπαίκτες του στα χαφ, ειδικά με την παρουσία του Salah στην κορυφή που τον έφερνε σε ακόμα πιο προωθημένη θέση στο γήπεδο. Πολύ καλό παιχνίδι και Man of the Mach για την ομάδα μας.

Gomez | 5

Χωρίς να είναι κακός παραλίγο να είναι μοιραίος. Εκείνος χάνει τον Diop στο 1ο γκολ στην εκτέλεση του corner και επίσης είναι συνυπεύθυνος με τον Van Dijk για το 1-2 του Fornals. Είχε ακόμη ένα λάθος στο 1ο μέρος που αποσώβησε ο Alisson βγαίνοντας πριν γίνει κάτοχος της μπάλας ο Antonio. Στο υπόλοιπο παιχνίδι ήταν αλάνθαστος όμως όσα ήδη αναφέραμε αρκούν για να δικαιολογήσουν τη χαμηλή του βαθμολογία.

Van Dijk | 7

Όπως τονίστηκε έχει ευθύνη στο 2ο γκολ της West Ham, ωστόσο σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν αρκετά καλός. Απείλησε επιθετικά με την κεφαλιά του να βρίσκει στο δοκάρι (φώτο) μετά από κόρνερ του Alexander Arnold, ενώ αμυντικά δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Robertson | 8

Ένας εκ των κορυφαίων για 2ο σερί παιχνίδι (μαζί με το ματς με την Atletico M.) ο Σκωτσέζος. Ξεκίνησε έχοντας μερικά λαθάκια, όμως στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του αποφεύγοντάς τα και έχοντας μεγάλη συνεισδφορά επιθετικά. Έδωσε την ασίστ στο γκολ του Salah και ήταν σημαντικός στην τελική έκβαση του αγώνα.

Fabinho | 7

Καλός ανασταλτικά χωρίς να είναι και άψογος. Δυναμικός και αποφασιστικός στις ενέργειές του. Έχασε κάποιες μονομαχίες, αλλά σίγουρα δείχνει ανεβασμένος συγκριτικά με τις τελευταίες μάλλον μέτριες επιδόσεις του μετά τον τραυματρισμό του.

Wijnaldum | 8

Σκόραρε ένα αρκετά όμορφο γκολ μετά από εξαιρετική σέντρα του Arnold με κεφαλιά, ανοίγοντας το σκορ. Κατά τα άλλα περιορίστηκε στις συνήθεις αρμοδιότητές του με τις πολλές βοήθειες αμυντικά και φυσικά στην κυκλοφορία της μπάλα. Σημαντικά καλύτερος από όσα μας έδειξε και αυτός στα τελευταία παιχνίδιά.

Keita | 6.5

Δραστήριος σίγουρα, είχε ευχέρεια στις κοντινές πάσες σε μικρό χώρο βγάζοντας μια εξαιρετική συνεργασία, δευτερόλεπτα πριν το 1-0. Σε γενικές γραμμές θετικός αλλά είχε κενά διαστήματα και θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα επιθετικά.

Salah | 6

Μέτρια εμφάνιση για τον Αιγύπτιο που πάντως έστω και με τη βοήθεια του Fabianski σκόραρε σε ένα ακόμα παιχνίδι φτάνοντας τα 15 τέρματα. Δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες και βρέθηκε συχνά σε θέση φορ πατώντας περιοχή χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Είχε ορισμένες καλές στιγμές αλλά ως εκεί.

Mane | 7.5

Σκόραρε το γκολ της νίκης ολοκληρώνοντας την ανατροπή (είχε ακόμα ένα αλλά από θέση offside) και συνολικά όσες φορές είχε τη μπάλα γινόταν απειλητικός. Είχε κι αυτός κάποια κενά διαστήματα που δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα, όμως συνολικά η εμφάνισή του ήταν αρκετά καλή.

Firmino | 6.5

Τι να πει κανείς για τον Bobby. Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά απορείς πως χάνει ένα εύκολο γκολ όπως αυτό που χάνει εξ επαφής μπροστά στο δοκάρι. Είχε ευκαιρίες, γύρισε πολύ πίσω για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, πίεζε σε όλο το γήπεδο, όμως οι προσπάθειές του ήταν άστοχες.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Chamberlain | 7.5

Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς να… «βγάλει μάτια» άλλαξε την εικόνα όλης της ομάδας με το πάθος και την αγωνιστικότητα που έδειξε. Πήρε προσπάθειες, δημιούργησε και ήταν αρκετά καλύτερος από τα υπόλοιπα πρόσφατα παιχνίδια στα οποία είχε ξεκινήσει ως βασικός. Σημαντικότατη συνεισφορά στην ανατροπή.

Matip | –

Έπαιξε μόλις 3 λεπτά μετά από καιρό και δεν μπορεί να κριθεί, ωστόσο έκανε ένα μάλλον αχρείαστο φάουλ.

Klopp | 7

Ανάμεικτα τα συναισθήματα για τις επιλογές του πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επέλεξε τον Keita στο αρχικό σχήμα και σίγουρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αυτό έστω κι αν η επιλογή του δεν είχε τεράστια επιτυχία, αφού στα χαρτία φάνταζε ορθή. Έκανε πρακτικά 1 μόλις αλλαγή που όμως άλλαξε ριζικά το παιχνίδι. Η νωχελικότητα και επιπολαιότητα που έδειξε η ομάδα του έφερε το 1-2 και μετά από αυτό ανέβασε στροφές και πήρε τη νίκη, δείχνοντας την προσέγγιση με την οποία έπρεπε εξ αρχής να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Έφερε ακόμα πιο χαμηλά απ’ ότι συνήθως τον Firmino για να βοηθήσει στην κυκλοφορία και τη δημιουργία και τακτικά ήταν μια καλή εμφάνιση της ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *