Ανακοίνωση Liverpool για οπαδούς Chelsea: «Το μίσος δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο, αλλά ούτε και στην κοινωνία»

Με ανακοίνωση της, η Liverpool γνωστοποίησε πως καταδικάζει την έκφραση μίσους όσων συμμετείχαν στο βίντεο που φέρεται γλωσσικά εναντίον του Mohamed Salah, καθώς επίσης και πως ανέλαβε ήδη δράση για την ταυτοποίηση των δραστών.

Οπαδοί της Chelsea που είχαν ταξιδέψει χθες (11/04) στην Πράγα για τον αγώνα της ομάδας τους εναντίον της τοπικής Σλάβια, κοινοποίησαν ένα video από ένα μπαρ, στο οποίο τραγουδούν με ρυθμό «ο Salah είναι βομβιστής (Salah is a bomber)».

Το γεγονός πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και οδήγησε την Liverpool στην έκδοση της παρακάτω ανακοίνωσης, όπου καταδικάζει το γεγονός και τη συμπεριφορά των φιλάθλων, τους οποίους έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια να ταυτοποιήσει, συνεργαζόμενη τόσο με την Chelsea όσο και με την αστυνομία του Merseyside.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, απεικονίζοντας συνθήματα δυσμενούς διακρίσεως κατά ενός εκ των παικτών μας, είναι επικίνδυνο και απεχθές.

Ήδη την τρέχουσα σεζόν, έχουμε συναντήσει αποκρουστική βία με διακρίσεις σε στάδια της Αγγλίας, της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Βία που μαγνητοσκοπήθηκε σε συσκευές και προβλήθηκε δημόσια. Έχουμε επιπλέον γίνει μάρτυρες πολυάριθμων επιθέσεων μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Η συμπεριφορά αυτή πρέπει να σταματήσει, μιας και αποτελεί ανυπότακτη εκδήλωση φανατισμού.

Η Liverpool FC πιστεύει πως είναι ευθύνη όσων κατέχουν θέσεις εξουσίας, κατόπιν των ορθών διαδικασιών, να δράσουν άμεσα ώστε να ταυτοποιούν και ύστερα να τιμωρούν όποιον διαπράττει εγκλήματα μίσους.

Δεν υπάρχει θέση για τέτοιες συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει θέση για τέτοιες συμπεριφορές στην κοινωνία. Ένα έγκλημα τέτοιας φύσης έχει περισσότερα θύματα και όχι μόνο το πρόσωπο κατά του οποίου στρέφεται, οπότε είναι απαραίτητο να υπάρξει αποφασιστική δράση.

Ως θιγμένος στο πρόσφατο περιστατικό, ο σύλλογος εργάζεται με την αστυνομία του Merseyside ώστε να εξακριβώσει τα περιστατικά γύρω από τα συγκεκριμένα πλάνα, με σκοπό την ταυτοποίηση των ανθρώπων που εμφανίζονται σε αυτά.

Επιπρόσθετα, εργαζόμαστε απευθείας και με την Chelsea FC σχετικά με το ζήτημα. Τους ευχαριστούμε που καταδικάζουν το γεγονός και που δεσμεύθηκαν να δράσουν αμέσως ώστε να ταυτοποιηθούν οι υπεύθυνοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *