Ανακοίνωσε την εγκατάσταση του VAR στο Anfield η Liverpool

Διαβάστε πώς θα ενημερώνονται θεατές αλλά και τηλεθεατές για τις διαβουλεύσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνονται διά μέσου του VAR στη νέα σεζόν στο Anfield!

Η Premier League θα διεξαχθεί φέτος υπό το βλέμμα του… Video Assistant Referee και οι ετοιμασίες ολοκληρώνονται σιγά σιγά.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της Liverpool για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου εξοπλισμού στο Anfield αλλά και όσα πρέπει να γνωρίζουν θεατές και τηλεθεατές για την δική τους ενημέρωση από το VAR:

«Η νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα υποδεχτεί το VAR σε όλα τα παιχνίδια της Premier League, ως αποτέλεσμα της ανώνυμης ψηφοφορίας των συλλόγων το 2018.

Η επικοινωνία του VAR στο Anfield θα πραγματοποιείται μέσω ενός συνδυασμού ανακοινώσεων από το σύστημα ομιλίας και γραπτών μηνυμάτων στους δύο ηλεκτρονικούς πίνακες. Ένας αποκλειστικός εκφωνητής και χειριστής του πίνακα θα βρίσκονται στο δωμάτιο ελέγχου στο Anfield και θα έχουν πρόσβαση στη ζωντανού χρόνου ανατροφοδότηση πληροφοριών από το VAR.

Σε περίπτωση που ο διαιτητής υποδείξει μια ανασκόπηση από το VAR, ο χειριστής θα αποδώσει στον πίνακα την ακριβή έκφραση που χρησιμοποιείται στην ανατροφοδότηση πληροφοριών του VAR, μαζί με μια ταυτόχρονη ανακοίνωση από το σύστημα ομιλίας, ακριβώς μόλις μεταφερθεί η πληροφορία από το Premier League Match Centre στο Stockley Park, στο δυτικό Λονδίνο.

Οι τηλεθεατές θα ενημερώνονται με τα ίδια μηνύματα μέσω της ανατροφοδότησης του μέσου που φιλοξενεί τη μετάδοση.

Στην κατεύθυνση της φιλοσοφίας του “ελάχιστη παρέμβαση – μεγαλύτερο όφελος”, το VAR θα χρησιμοποιείται μονάχα σε καθαρά και προφανή λάθη ή σοβαρά περιστατικά που “έχασε” ο διαιτητής σε τέσσερις συνθήκες που θα μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι:

  • Γκολ
  • Αποφάσεις για πέναλτι
  • Απευθείας κόκκινη κάρτα
  • Λάθος ταυτότητα (σ.σ. του παίκτη που τιμωρείται)

Ο πήχης αναφορικά με την παρεμβατικότητα του VAR θα τεθεί ψηλά, ώστε να διατηρηθεί ο ρυθμός και η ένταση των αγώνων της Premier Leaue, ενώ οι ανασκοπήσεις VAR θα επικοινωνούνται σε φιλάθλους στο στάδιο και τηλεθεατές μόνο αν υπάρχει καθυστέρηση στο παιχνίδι που προκλήθηκε από το VAR, ή μια αναβληθείσα απόφαση. Έτσι θα περιοριστεί στο ελάχιστο η διακοπή του αγώνα από το VAR, ενώ οι φίλαθλοι θα παραμένουν ενήμεροι.

Τo VAR θα εξετάζει αυτόματα περιστατικά που αναφέρονται στις τέσσερις συνθήκες που θα μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι και η τελική απόφαση θα λαμβάνεται πάντοτε από τον διαιτητή του γηπέδου. Το παιχνίδι θα συνεχίζεται ως την επόμενη διακοπή, όπου ο διαιτητής θα παύει τη συνέχιση του παιχνιδιού μέχρι να ληφθεί κάποια απόφαση.

Εκτεταμένες δοκιμές προηγήθηκαν της ολοκληρωτικής εφαρμογής του VAR, με τη διαδικασία να χρησιμοποιείται κατά την περυσινή χρονιά στο Carabao Cup, στο Emirates FA Cup και στο UEFA Champions League.

Σε αυτά τα δοκιμαστικά παιχνίδια – που έλαβαν χώρα τους τελευταίους 18 μήνες – το VAR παρενέβη κατά μέσο όρο μία φορά κάθε πέντε αγώνες, οπότε η επιρροή του στη ροή του αγώνα αναμένεται να είναι πολύ μικρή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *