Ακόμα και χωρίς Alisson, βρισκόμαστε σε καλά (Κελε)χέρια!

Στο πρώτο, και μάλιστα πιο απαιτητικό ματς της καριέρας του μέχρι στιγμής, παιχνίδι του στο Champions League, ο Kelleher έκανε μία σπουδαία εμφάνιση και δημιούργησε «υγιείς πονοκεφάλους» στον Jurgen Klopp όσον αφορά τη θέση του δεύτερου τερματοφύλακα της ομάδας.

Κράτησε το μηδέν παθητικό, κάτι το οποίο έκανε και ο έτερος αναπληρωματικός τερματοφύλακας Adrian, ωστόσο, η διαφορά είναι στο τρόπο που ήρθε αυτή η νίκη και η μαθηματική πρόκριση της Liverpool στη «φάση των 16» του Champions League.

Κόντρα σε έναν πολύ καλύτερο, σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι που τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, Ajax, η Liverpool επικράτησε όπως και στη προηγούμενη εκτός έδρας αναμέτρηση με 1-0 έχοντας ως όπλο την άμυνα και καλύτερο όλων τον νεαρό Ιρλανδό τερματοφύλακα.

Η εμφάνιση του Kelleher  το βράδυ της Τρίτης δε μας δείχνει ότι είναι πλέον ένας ελίτ τερματοφύλακας, ούτε ότι είναι καλύτερος του Adrian. Έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει τουλάχιστον καλά σε αυτό το επίπεδο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Άρπαξε την ευκαιρία και κέρδισε, πέρα από το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα, τη θερμή αγκαλιά του προπονητή του.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!

Εκτός όμως από τις εξαιρετικές του επεμβάσεις, αυτό που παρατήρησαν άπαντες παρακολουθώντας τον Kelleher είναι η ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια. Και για να το πω πιο σωστά, η τεχνική του κατάρτιση σε συνδυασμό με τη ψυχραιμία του ήταν πραγματικά το καλύτερο από όσα μας έδειξε ο πιτσιρικάς. Σίγουρα, σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα δύο σέντερ μπακ που είχε μπροστά του, ο Neco Williams, καθώς και το «επιθετικό»  παρελθόν του.

Αλλά ας τα πιάσουμε με τη σειρά..

Τα δύο σέντερ μπακ:

Ο Fabinho και ο Matip δε λογιζόντουσαν ως οι βασικοί αμυντικοί των Reds τη σεζόν που διανύουμε – με τον Fabinho να μην είναι καν στόπερ. Με τους διαδοχικούς τραυματισμούς των Van Dijk και Gomez όμως, καλούνται να ηγηθούν της άμυνας της Liverpool μέχρι το τέλος της σεζόν (λογικά..). Κάτι κοινό όμως που έχουν αυτοί οι δύο παίκτες είναι η ηρεμία που έχουν με τη μπάλα στα πόδια, και η σιγουριά που δίνουν όταν την έχουν στον εκάστοτε τερματοφύλακα. Ο Kelleher έδειξε να έχει εξαιρετική αγωνιστική σχέση και με τους δύο, οι οποίοι όχι μόνο τον βοήθησαν αρκετά όταν είχε τη μπάλα στα πόδια του, κάνοντας ωραίες κινήσεις ξεμαρκαρίσματος, αλλά τον έβαζαν και σε αρκετά σημεία μέσα στο ματς επιστρέφοντας πολλές φορές τη μπάλα πίσω. Κάπως έτσι, δικαιώθηκε και ο Klopp ο οποίος ήθελε έναν τερματοφύλακα με πολύ καλή σχέση με τη μπάλα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Neco Williams:

Κάτι που δε παρατήρησαν πολλοί είναι η συνεργασία του Kelleher με τον αρκετά γνώριμό του Neco Williams. Ο νεαρός μπακ έχει παίξει πολλά παιχνίδια συμπαίκτης με τον Kelleher στα τμήματα υποδομής της Liverpool , και αυτό αποτυπώθηκε και στον αγωνιστικό χώρο τη περασμένη Τρίτη. Ο Ιρλανδός πορτιέρε προσπαθούσε πολλές φορές να βρει στη δεξιά πλευρά τον Williams, τις περισσότερες εκ των οποίων με 100% επιτυχία, έχοντας έναν παλιό γνώριμο σαν στήριγμα στα πρώτα του βήματα στο κορυφαίο επίπεδο, με τον δεύτερο να παίζει εξαιρετικά αυτό το ρόλο.

Το παρελθόν του Kelleher:

Ο Kelleher ήρθε στα τμήματα υποδομής της Liverpool το 2015 σαν τερματοφύλακας. Αυτό όμως που δε γνωρίζει ο κόσμος είναι πως μέχρι τα 14 του χρόνια, ο τωρινός γκολκίπερ των Reds «έσκιζε» τα δίχτυα σαν επιτελικός μέσος ή στράικερ! Μέχρι που σε ένα ματς κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τερματοφύλακα της ομάδας του, Ringmahon Rangers, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Εξαιρετικά ανοδική πορεία, φτάνοντας στο σήμερα όπου ο Kelleher έβαλε γάντια βασικού και κράτησε ανέπαφη την εστία σε ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης απέναντι στον πάντα επιθετικό Ajax.

Γενικά, τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε αρκετές ομάδες να δοκιμάζουν κάτι αντίστοιχο, κάνοντας τερματοφύλακες παίκτες οι οποίοι έχουν παρελθόν σε άλλες θέσεις εντός του αγωνιστικού χώρου. Για αυτό το λόγο, η θέση και ο ρόλος του τερματοφύλακα σε μία ομάδα έχουν εξελιχθεί και για να φτάσει κάποιος στο κορυφαίο επίπεδο, χρειάζεται τη καλή σχέση με τη μπάλα στα πόδια, καθώς και τις σωστές τοποθετήσεις ώστε να δίνει μία καλή, αξιόπιστη και βοηθητική λύση στο οργανωτικό κομμάτι της ομάδας του.

Liverpool's Caoimhin Kelleher eager to kick on after impressive European  debut | Cumnock Chronicle

Τέλος, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και την ηλικία του ποδοσφαιριστή σε συνδυασμό με τα χρόνια εμπειρίας του σαν τερματοφύλακας. Είναι πολύ σωστό να πούμε πως ένας παίκτης στην ηλικία των 22 ετών θα έπρεπε να παίρνει αρκετά παιχνίδια με την ομάδα του, αν όχι να έχει καθιερωθεί, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται να μην ισχύει για τους τερματοφύλακες,  και συγκεκριμένα με τον Kelleher.

Μόλις εφτά, είναι τα συνολικά χρόνια εμπειρίας του Kelleher σαν τερματοφύλακας, χρειάζεται δηλαδή ακόμα αρκετή ωριμότητα στο παιχνίδι του, κάτι το οποίο θα το βρει σίγουρα αν ο Klopp τον θεωρεί πλέον ως το δεύτερο τερματοφύλακα της Liverpool. Και σίγουρα, εφτά χρόνια εμπειρίας δεν είναι πάντα αρκετά για να καθιερωθείς στο κορυφαίο επίπεδο, και μάλιστα στη κρίσιμη θέση του τερματοφύλακα.

Υ.Γ.: Υλικό και ιδέες για το παρόν άρθρο χρησιμοποιήθηκαν από το σχετικό θέμα του balls.ie.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *