Αδιανόητος Salah: Ενενηντάλεπτο μετά από μια εβδομάδα προετοιμασίας…

Soccer Football - FA Community Shield - Manchester City v Liverpool - Wembley Stadium, London, Britain - August 4, 2019 Liverpool's Mohamed Salah scores a penalty during the penalty shootout REUTERS/David Klein

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Mohamed Salah δεν… βαριέται να δουλεύει. Αλλά αυτό που κάνει φέτος δεν έχει προηγούμενο.

Η σεζόν τελείωσε και ο προγραμματισμός για την επόμενη είχε ένα βασικό εμπόδιο. Τα διεθνή κύπελλα του καλοκαιριού, με το Copa America και το Copa Africa να ξεχωρίζουν, την ώρα που αρκετοί παίκτες της Liverpool εκπροσωπούσαν Αγγλία, Ολλανδία και Ελβετία στα τελικά του Nations League. 

Σα να μην έφτανε αυτό, ο μεν Shaqiri τραυματίστηκε και επέστρεψε στην προετοιμασία μια εβδομάδα πριν τον τελικό του Community Shield, οι δε Salah, Mane, Firmino και Alisson προχώρησαν αρκετά μακριά στις εκάστοτε διοργανώσεις με τις εθνικές τους ομάδες, με τους τρεις τελευταίους μάλιστα να φτάνουν ως τον τελικό. Οι Βραζιλιάνοι αναδείχθηκαν και νικητές.

Όλοι τους, λοιπόν, με εξαίρεση τον Sadio Mane που… άργησε πιο πολύ απ’ όλους, επέστρεψαν στο Melwood τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, κάνοντας μόνοι τους προπόνηση την πρώτη μέρα και ακολουθώντας την Τρίτη την αποστολή που πέταξε για την Εβιάν και το φιλικό με τη Lyon. Σε αυτό, Firmino και Shaqiri αντικαταστάθηκαν στο μισάωρο, την ώρα που ο Salah έβγαζε όλο το ημίχρονο και σου έδινε την εντύπωση πως άντεχε κι ακόμα περισσότερο.

Το απόγευμα της Κυριακής, λοιπόν, ο Αιγύπτιος έκανε το αδιανόητο: αγωνίστηκε επί 90 λεπτά κόντρα στη Manchester City, με αδιάλλειπτα τρεξίματα και σπριντς, ευρισκόμενος συνεχώς μέσα στις φάσεις. Καθαρά αγωνιστικά, η αλήθεια είναι ότι για το επίπεδο του δεν επιτρέπεται να χάσει όλες όσες τελείωσε και πως αν είχε σκοράρει έστω σε μία θα μιλούσαμε για νίκη της Liverpool, όμως αυτό θα το πουν όλοι. Και τελικά, πόση αξία έχει στην παρούσα στιγμή;

Σίγουρα όχι περισσότερη από το ότι ο σούπερ σταρ των «κόκκινων» αποδεικνύεται πως δούλεψε περισσότερο και από το βασικό πρόγραμμα του στην off-season περίοδο, φτάνοντας να παίζει σαν φρέσκος – και αυτό είναι που έχει σημασία – ολόκληρο αγώνα μετά από μόλις μία εβδομάδα προετοιμασίας με την υπόλοιπη ομάδα.

Για να χρησιμοποιήσουμε και το αποδεικτικό μέσο της σύγκρισης, ο Shaqiri ξεκίνησε από τον πάγκο, ενώ ο Firmino αντικαταστάθηκε στο 79ο λεπτό, προδήλως κουρασμένος. 

Απλά αδιανόητο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *