Ήττα με αμυντικά προβλήματα | Liverpool – Dortmund Review

Η ομάδα του Jurgen Klopp ηττήθηκε για πρώτη φορά στη φετινή της προετοιμασία και ο αντίπαλος που κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της ήταν η Borussia Dortmund.

Σε ένα πολύ στενό και μικρό γήπεδο, στο Notre Dame Stadium του South End της Ιντιάνα, ο Jurgen Klopp παρέταξε μια σταθερή 11άδα επί μία ώρα αγώνα, για πρώτη φορά στα φετινά φιλικά προετοιμασίας. Φυσικά ο λόγος ήταν πως όλοι όσοι ξεκίνησαν έχουν περισσότερες ημέρες προπονήσεων στα πόδια τους, εν αντιθέσει με τους περισσότερους από εκείνους που μπήκαν αργότερα ως αλλαγή.

Η Dortmund προηγήθηκε νωρίς μετά από αμυντική αδράνεια των «κόκκινων» και χαρακτηριστική καθυστέρηση του Nathaniel Clyne να απομακρύνει. Το γκολ πέτυχε ο Πάκο Αλκάθερ, που δύσκολα θα άφηνε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Η Liverpool δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους, ακριβώς λόγω του μεγέθους του γηπέδου που προκαλούσε εύκολα συγκέντρωση των αμυντικών. Από την 11άδα των «κόκκινων» ξεχώρισαν οι Joe Gomes, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Fabinho και Harry Wilson. Ο τελευταίος υποδέχτηκε την υπέροχη κάθετη πάσα του Fabinho και εκμεταλλεύτηκε την προσποίηση του Ryan Kent για να σκοράρει στο 35′ και να ισοφαρίσει ενόψει ημιχρόνου.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο γεγονός πως οι Γερμανοί άλλαξαν τους περισσότερους παίκτες στο ημίχρονο, ενώ η Liverpool διατήρησε την κουρασμένη – ως ήταν λογικό – διάταξη της επί 60 λεπτά. Έτσι, στο διάστημα 45-60, η Dortmund βρήκε δύο τέρματα και πήρε ασφαλές προβάδισμα, με γκολ των Thomas Delaney και Jacob Bruun Larsen, μετά από νέες στιγμές αδράνειας στην άμυνα της Liverpool.

Η ανανέωση στο 60ό λεπτό έδωσε «φτερά» στη Liverpool που πήρε αμέσως την κατοχή και προσπάθησε να απειλήσει. Van Dijk, Robertson, Alexander-Arnold, Henderson και Wijnaldum αγωνίστηκαν για πρώτη φορά και ήταν αρκετά δραστήριοι, ενώ από τους μικρότερους ξεχώρισαν ο Adam Lewis για τις μεταβιβάσεις του και ο Curtis Jones, που συνέχισε τις καλές εμφανίσεις. Εξαιρετικός ήταν και ο Simon Mignolet, που κατέγραψε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων και μάλιστα δύσκολων.

Η Liverpool βρήκε δεύτερο γκολ-πέναλτι του Rhian Brewster. Η παράβαση έγινε πάνω στον Ben Woodburn μετά από ωραία ανάπτυξη και ο Brewster ανέλαβε την εκτέλεση με περίσσειο θάρρος, στέλνοντας τη μπάλα στο «Γ» της εστίας για το 2-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η σύνθεση της Liverpool:

Mignolet, Clyne (60′ Arnold), Gomez (60′ Lovren), Matip (60′ Van Dijk), Larouci (60′ Robertson), Fabinho (60′ Henderson), Milner (60′ Jones), Chamberlain (60′ Wijnaldum), Kent (60′ Woodburn), Wilson (60′ Lewis), Origi (Brewster).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *