Ήρθε η ώρα να σε φοβηθούν!

Κάτι παραπάνω από ένας ημιτελικός. Οι «κόκκινοι» παίζουν απέναντι στην Barcelona για να γράψουν ιστορία, να επιβεβαιώσουν το βάρος της φανέλας τους και να εδραιωθούν στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πόσες διαφορές μπορεί να έχει ένας ημιτελικός Champions League από μια χρονιά σε μια άλλη και ειδικά όταν μιλάμε για συνεχείς σεζόν; Αρκετές…

Ένας ημιτελικός με τη Barcelona είναι κάτι περισσότερο από μια σειρά νοκ άουτ 2 παιχνιδιών. Όταν έφτασε εκεί την περασμένη σεζόν βρήκε τη Roma απέναντι, μια επίσης έκπληξη της διοργάνωσης. Τώρα είναι αλλιώς. Έχει απέναντι την ομάδα του Messi, που όσο και αν δε μ’ αρέσει να αποκαλώ μια ομάδα με το όνομα ενός σταρ της, ο συγκεκριμένος το έχει κερδίσει με το αστείρευτο ταλέντο του. Φυσικά δεν παίζει μόνος του, έχει γύρω του κορυφαίους παίκτες που κάνουν εξαιρετική σεζόν και έχουν ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Μιλάμε για μια ομάδα με τεράστιο κοινό και με καπαρωμένη θέση στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου εδώ και χρόνια (έστω κι αν και αυτό δεν επιβεβαιώνεται πάντα στο Champions League).

Μια πρόκριση με αυτά τα δεδομένα θα είναι επιτυχία σχεδόν ισάξια με την κατάκτηση ενός τροπάιου. Θα είναι η απόδειξη ότι έχεις αλλάξει επίπεδο, ακόμα και για όσους ακόμα σε υποτιμούν. Μπαίνεις για τα καλά στην ελίτ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κερδίζεις οπαδούς, κύρος και χτίζεις μια ισχυρή ψυχολογία νικητή!

Πόσο άλλαξες μέσα σε μια σεζόν..

Η περσινή ομάδα έφτασε εκεί εκπλήσσοντας ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό. Έπαιζε σε όλη τη σεζόν με τη δίψα και την ορμή ενός πρωτάρη, ενός νέου δρομέα που ξεκινάει να τρέχει και τα δίνει όλα από την αρχή, χωρίς να ξέρει αν θα αντέξει ως το τέλος, έχοντας οδηγό τη θέληση και την πίστη του για διάκριση. Σπάνια κερδίζεις ένα μαραθώνιο (όπως του πρωταθήματος) με τέτοια φιλοσοφία, μπορείς όμως να τους «πατήσεις» όλους στο 100άρι του Champions League! Δε τα κατάφερε, λύγισε στα τελευταία… 10 μέτρα όταν λαβώθηκε ο Salah.

Τερμάτισε 2ος, σηκώθηκε, πείσμωσε, δούλεψε. Ο δρομέας φέτος είναι πάλι εδώ, ώριμος πια και δυνατότερος. Χειρίζεται τις καταστάσεις με το μυαλό και την ευστροφία ενός έμπειρου αθλητή, αλλά και τη δίψα ενός νέου. Πόσο όμορφο το αποτέλεσμα!

Υ.Γ.1: Για να κατακτήσεις την κορυφή πρέπει να κερδίσεις τον καλύτερο.

Υ.Γ.2: Κάποτε σε χλεύαζαν, τώρα σε σέβονται, αν περάσεις κι από δω θα σε φοβούνται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *