Έχασε την ευκαιρία για τετράδα | Leeds United 1-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool κρατούσε τη νίκη στα χέρια της απέναντι στη Leeds, η οποία όμως ισοφάρισε στο τέλος (1-1) κι έτσι η ομάδα του Klopp παρέμεινε στην 6η θέση της Premier League.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 24/4 με τη Newcastle (14:30) στο Anfield για την 33η αγωνιστική της Premier League.

Στη σκιά της συμμετοχής της στη νέα Ευρωπαϊκή Super League, η Liverpool βρισκόταν κοντά σε μια νίκη που θα την έφερνε στην τετράδα, αλλά ισοφαρίστηκε στο τέλος από την Leeds (1-1) στο Elland Road, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 6η θέση με 53 βαθμούς – στο -2 από τη West Ham και στο -1 από την Chelsea (έχει παιχνίδι περισσότερο).

Οι Reds πήραν το προβάδισμα στο πρώτο μέρος με τον Mane, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η Leeds ανέβασε ρυθμό, ήταν ανώτερη και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Llorente λίγο πριν το τέλος.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!


Πίεση, ευκαιρίες και προβάδισμα με Mane

Η Liverpool ήταν επιθετική από το ξεκίνημα και μόλις στο 4ο λεπτό ο Thiago δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Meslier να διώχνει σε κόρνερ.

Η Leeds απάντησε στις ευκαιρίες με τον Bamford στο 12ο λεπτό να μη βρίσκει στόχο μέσα από την περιοχή, ενώ ο Άγγλος επιθετικός βρέθηκε ξανά απέναντι στον Alisson, με τον Βραζιλιάνο να τον νικάει στο 24ο λεπτό.

Ο Jota ανέλαβε περισσότερη δράση στον χώρο του κέντρου, με τη Liverpool να πιέζει για το γκολ και να το πετυχαίνει στο 30ό λεπτό.

Ο Πορτογάλος βρήκε εξαιρετικά τον Alexander-Arnold στον κενό χώρο στα δεξιά, αυτός πρόλαβε τον Meslier και πρόλαβε να δώσει στον Mane, ο οποίος σε κενό τέρμα έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το 8ο γκολ του στη φετινή Premier League.

Οι Reds συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ με τον Jota να προσπαθεί να περάσει την μπάλα πάνω από τον Meslier, αλλά ο τερματοφύλακας της Leeds τον σταμάτησε στο 40ό λεπτό.


Έριξε ταχύτητα και το πλήρωσε στο τέλος

Ίδιο το σκηνικό και στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η Liverpool έψαχνε το δεύτερο γκολ για να σφραγίσει τη νίκη, με τον Firmino να χάνει ευκαιρία στο 47ο λεπτό, καθώς το σουτ του Βραζιλιάνου μέσα από την περιοχή σταμάτησε στον Messlier, ενώ η κεφαλιά του Jota στην επόμενη φάση πέρασε άουτ.

Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Klopp κατέβασε ταχύτητα και ήταν η ώρα της Leeds για να πιέσει.

Η ομάδα του Bielsa πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και δημιουργούσαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 60ό λεπτό ο Costa από κοντά δεν βρήκε στόχο, ο Alisson στη συνέχεια σταμάτησε τους Harrison (69′) και Roberts (77′), ενώ στο ενδιάμεσο ο Bamford είχε σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι μέσα από την περιοχή (75′).

Μετά από ώρα η Liverpool απείλησε στο 80ό λεπτό και μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρει. Ο Alexander-Arnold εκτέλεσε το κόρνερ, ο Meslier έκανε κακή έξοδο, ο Jota έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να έχει κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά ο τερματοφύλακας της Leeds έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Το ματς είχε πάρει… άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά, με τους Reds να σπαταλούν άλλη μια ευκαιρία για να καθαρίσουν στο ματς στο 86ο λεπτό με τον Salah και ένα λεπτό αργότερα το πλήρωσαν.

Ο Harrison εκτέλεσε το κόρνερ, ο Llorente νίκησε τον Kabak στον αέρα και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-1 στο 87ο λεπτό.

Η Liverpool προσπάθησε να βρει το νικητήριο γκολ στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά ούτε ο Oxlade-Chamberlain δεν κατάφερε να σκοράρει στις καθυστερήσεις, κι έτσι η ομάδα του Klopp έμεινε στο 1-1 με τη Leeds.


Οι συνθέσεις

Leeds United: Meslier; Ayling, Struijk, Llorente, Alioski (Klich 79′); Phillips; Costa (Poveda 67′), Dallas, Roberts (Hernandez 86′), Harrison; Bamford

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Kabak, Fabinho, Robertson; Wijnaldum, Thiago, Milner; Mane (Salah 71′), Jota (Oxlade-Chamberlain 81′), Firmino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *