Έρευνα της EFL για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Liverpool στο Κύπελλο

Η διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου (EFL Cup) ερευνά την αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της Liverpool στο παιχνίδι κόντρα στους MK Dons.

Το πρωί του Σαββάτου έγινε γνωστό πως η EFL ξεκίνησε να ερευνά παρατυπία στη συμμετοχή συγκεκριμένου παίκτη του Jurgen Klopp στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου της σεζόν, στην έδρα των MK Dons.

Η παρατυπία που έχει εντοπιστεί είναι η μη διεθνής εκκαθάριση της μεταγραφής του εν λόγω παίκτη, η οποία του αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής (το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζε και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Van den Beerg).

Από την πλευρά της, η Liverpool υποστηρίζει πως ήδη από τον Ιούλιο είχε καταθέσει στην FA την αίτηση εκκαθάρισης της μεταγραφής και εκτιμά πως η έρευνα θα καταλήξει άνευ ουσίας.

Τα παραπάνω είναι όσα έχουν γίνει γνωστά έως τη στιγμή που γράφεται το άρθρο. Εκτίμηση τώρα υπάρχει σχετικά με τον παίκτη στο πρόσωπο του οποίου υπάρχει το εν λόγω πρόβλημα, με τον Pedro Chirivella να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες, από έγκυρες πηγές. Ο Ισπανός δόθηκε δανεικός τον Ιανουάριο στην Εξτρεμαδούρα και την εκκαθάριση της πράξης αυτής αμφισβητεί τώρα η EFL.

Όσον αφορά τις επαπειλούμενες ποινές, κάποια ρεπορτάζ αναφέρουν το έσχατο σενάριο του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Κυπέλλου EFL, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον υπερβολικό. Η λύση του χρηματικού προστίμου μοιάζει λογικότερη, αν αναλογιστεί κανείς και προηγούμενα παρόμοια περιστατικά, όπως η αντίστοιχη τιμωρία της Sunderland το 2014.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *