Έπιασαν βάση αλλά έχουν… δρόμο | Βαθμολογίες: Aston Villa – Liverpool 5-0

Τα «μωρά» της Liverpool αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του EFL Cup, πραγματοποιώντας ωστόσο μια θαρραλέα εμφάνιση. Διαβάστε τις βαθμολογίες τους από το liverpoolfans.gr.

Το βαρύ 5-0 αδικεί την εικόνα της Liverpool και την προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαιριστών της, της νεότερης εντεκάδας που αγωνίστηκε ποτέ για το σύλλογο. Ο αποκλεισμός από την Aston Villa ήταν λίγο πολύ αναμενόμενος, μετά την απόφαση της EFL να μην αλλάξει την ημερομηνία του προημιτελικού, παρά το ταξίδι των «κόκκινων» στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η εμφάνιση της U23 έκανε τον προπονητή Neil Critchley να νιώσει περήφανος, με μερικούς παίκτες να δείχνουν πράγματι πως βρίσκονται στο σωστό δρόμο για μια ανταγωνιστική καριέρα στο υψηλό επίπεδο. Αναλυτικά οι βαθμολογίες τους από το site μας:

Kelleher: 7 

Ο Ιρλανδός τερματοφύλακας δεν έφερε σοβαρή ευθύνη στα περισσότερα τέρματα που δέχτηκε, ήταν καλός και σταθερός στις εξόδους του, ενώ επιπλέον έβγαινε και καθάριζε βαθιές μπαλιές της Villa που ήταν στην εμβέλεια του. Φάνηκε πιο έτοιμος και ώριμος από τους υπόλοιπους.

Hoever: 6

Ο Ολλανδός αμυντικός έδειξε σε άλλο ένα παιχνίδι ότι έχει εξαιρετική αντίληψη και πολύ καλή τεχνική. Είναι ίσως ο κορυφαίος και ποιοτικότερος παίκτης της ακαδημίας της Liverpool και ο Klopp τον περιμένει στην πρώτη ομάδα.Δεν είχε καλή συνεννόηση με τους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας, ωστόσο, ενώ και επιθετικά δεν είχε ιδιαίτερες βοήθειες για να φανεί.

Van den Berg: 5 

Αν ήταν 25 ετών θα έπαιρνε πολύ μικρότερο βαθμό. Ο Ολλανδός ήταν θετικός μόνο στο build-up, αφού παρουσιάστηκε ψύχραιμος και με επιμονή στο στρωτό παιχνίδι. Αμυντικά είχε προβλήματα, τόσο με κινήσεις στην πλάτη του όσο και με το καθάρισμα των φάσεων.

Boyes: 5.5

Ελαφρώς καλύτερος ο παρτενέρ του Berg, Boyes, που δεν υπέπεσε σε σοβαρά λάθη. Έδειξε σημάδια οξυδέρκειας στο build-up και, φυσικά, επιμονής στην κυκλοφορία.

Gallacher: 5

Ο νεαρός αριστερός μπακ αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στον περιορισμό των αντιπάλων από την πλευρά του, ενώ και επιθετικά, παρότι σωστός σε τοποθετήσεις και timing της προώθησης του, δε φάνηκε ιδιαίτερα.

Chirivella: 4

Ο αρχηγός των «κόκκινων», ο 22χρονος Ισπανός που αποτελεί και τον μακροβιότερο παίκτη της Liverpool από το παρόν ρόστερ, «επέστρεψε» (αναγκαστικά) σε αγώνα πρώτης ομάδας μετά από χρόνια, όμως απάντησε στο ερώτημα «γιατί δεν έπαιζε τόσον καιρό». Απέφυγε την ευθύνη, δεν έπαιξε με ρίσκο, αμυντικά έμοιαζε ασταθής ενώ επέστρεφε σε δεύτερο χρόνο. Από τους χειρότερους των «κόκκινων».

Christie-Davies: 6 

Ο νεαρός χαφ συστήθηκε με αρκετά καλό τρόπο στους φιλάθλους της ομάδας, κάνοντας καλό πρώτο ημίχρονο. Η σωματοδομή του τον βοήθησε να κοντράρει στα ίσα τους παίκτες της Villa, έδειξε μεγάλο work-rate μαρκάροντας και κλέβοντας μπάλες, ενώ και επιθετικά ήταν ορεξάτος και δραστήριος, αρκετά κινητικός και με καλές επιλογές.

Kane: 7

O Herbie Kane ήταν ένας από τους παίκτες που έπρεπε να αποδείξουν πράγματα στη χθεσινοβραδινή (17/12) αναμέτρηση, μιας και η ηλικία του (21) στενεύει τα περιθώρια του να κάνει το βήμα στην πρώτη ομάδα. Παρά το χλιαρό πρώτο ημίχρονο, με αρκετά φάουλ και άσχημες τοποθετήσεις, ο Kane ήταν ο κορυφαίος της Liverpool στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας την πρωτοβουλία και ζητώντας τη μπάλα σε κάθε επίθεση, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη και έχοντας σοβαρή παρουσία στο κέντρο. Στα θετικά ότι έχει κάνει κτήμα του τη νοοτροπία του repress σε φάση απώλειας κατοχής, με την οποία δουλεύει και ο Klopp.

Elliott: 7

Ο βενιαμίν της ομάδας, Harvey Elliott, που έχει πάρει γεύση στο παρελθόν από παιχνίδια με την πρώτη ομάδα, έμοιαζε ο πιο σίγουρος και ποιοτικός μεσοεπιθετικός της Liverpool. Η παρουσία του δεν ήταν συνεπής, μιας και πολλές επιθέσεις ήταν φλύαρες, ανούσιες και κατέληγαν σε λάθη, με αποτέλεσμα να μην φτάνει η μπάλα στον ίδιο, όμως όποτε την έπαιρνε στα πόδια, κατάφερνε και να φτάσει σε τελική αλλά και σε όμορφες και έξυπνες κάθετες ασίστ προς συμπαίκτες.

Hill: 3.5

Ο γεννημένος τον Οκτώβρη του 2002 μεσοεπιθετικός ήταν ο χειρότερος παίκτης της Liverpool στο χθεσινό παιχνίδι. Αρκετά αδύναμος – και λόγω σωματοδομής – έτρεχε για να ακολουθεί τους υπόλοιπους, δίνοντας όμως την αίσθηση της συγκρατημένης απόδοσης. Ίσως είχε άγχος, πάντως δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο παιχνίδι.

Longstaff: 4

Ο επιθετικός της Liverpool ήταν καλός στο παιχνίδι με πλάτη, επέδειξε καλή τεχνική, όμως εντός περιοχής έμοιαζε άφαντος και καθόλου απειλητικός. Έχει περιθώρια εξέλιξης και αναμένουμε να δούμε το μέλλον του.

Bearne: 4.5 

Ο Bearne πέρασε ως αλλαγή στο 65ο λεπτό αντί του Longstaff, χωρίς να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι της Liverpool.

Clarkson: –

Αγωνίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα και δε μπορεί να κριθεί.

Norris: –

Αγωνίστηκε για μικρό χρονικό διάστημα και δε μπορεί να κριθεί.

Critchley: 7

Παίρνει άριστα στην προσέγγιση του παιχνιδιού, όσον αφορά στη φιλοσοφία του συλλόγου: κυκλοφορία μπάλας, πρωτοβουλία, επιμονή στο στρωτό παιχνίδι αλλά και λύσεις με αλλαγή παιχνιδιού και διαγώνιες μπαλιές. Αν κάποιος δε γνώριζε πρόσωπα, θα νόμιζε πως έβλεπε την πρώτη ομάδα της Liverpool, αφού το στυλ ήταν ίδιο. 

Φυσικά, όμως, τα πρόσωπα δεν ήταν ικανά να πάρουν την πρόκριση, αν και θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί και ισοφαρίσει με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο εικοσάλεπτο. Επιπλέον, ο πάγκος δεν προσέφερε ιδιαίτερες λύσεις, με τον Critchley να δίνει το βάπτισμα του πυρός σε τρεις ακόμα νεαρούς παίκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *