Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν κάηκε | Southampton 1-2 Liverpool: Match Review

Με τους Μανέ-Φιρμίνο να σκοράρουν και παρά το άγχος των τελευταίων λεπτών μετά το λάθος του Αντριάν, η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 τη Σαουθάμπτον στο St Mary’s Stadium και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 24/8 (19:30 – Cosmote Sport 1 HD) με την Άρσεναλ στο Άνφιλντ για την 3η αγωνιστική της Premier League.

2η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ αγχώθηκε προς το τέλος αλλά επικράτησε 2-1 της Σαουθάμπτον στο St Mary’s Stadium και πήρε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Reds δεν ήταν καλοί στο πρώτο μέρος αλλά βρήκαν γκολ από τον Μανέ στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Φιρμίνο έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ αλλά ένα απίθανο λάθος του Αντριάν (με τον Ίνγκς να σκοράρει από κοντά) έβαλε τη Σαουθάμπτον στο παιχνίδι, η οποία λίγο έλειψε να ισοφαρίσει λίγο πριν το τέλος.

Υποτονική στο πρώτο ημίχρονο αλλά σκόραρε στις καθυστερήσεις

Οι Reds ξεκίνησαν πιο ορεξάτοι, πηγαίνοντας πρώτοι στη μπάλα και πίεζαν αρκετά τη Σαουθάμπτον, η οποία όμως πατούσε επικίνδυνα στην εστία του Αντριάν και έκανε την πρώτη καλή φάση στο ματς με τον Άνταμς να σουτάρει εντός περιοχής και τη μπάλα να φεύγει άουτ στο 18′, ενώ στο 21′ ο Αντριάν έσωσε τη Λίβερπουλ με σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Γιοσίντα.

Οι “Άγιοι” πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά προβλήματα της Λίβερπουλ η οποία έκανε πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή.

Στο 38′ η Σαουθάμπτον έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ρομέου να σεντράρει από τα δεξιά, ο Άνταμς έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αντριάν.

Ωστόσο, και κόντρα στη ροή του ματς, η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Μίλνερ έδωσε στον Μανέ από τα αριστερά, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια και έριξε… βολίδα στην αριστερή γωνία του Γκαν για το 0-1 στο 45+1′.

Αγχώθηκε στο τέλος αλλά τα κατάφερε

Το γκολ του Σενεγαλέζου ξεμπλόκαρε την ομάδα του Κλοπ η οποία μπήκε με άλλο αέρα στο δεύτερο μέρος και έκανε σωρεία ευκαιριών από το ξεκίνημα κιόλας.

Στο 55′ ο Μίλνερ έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να περνάει μόλις άουτ, ένα λεπτό αργότερα ο Μανέ βρήκε ωραία τον Σαλάχ, ο οποίος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή αλλά ο Γκαν σε τετ-α-τετ απέκρουσε, και στο 65′ ο Βαϊνάλντουμ έδωσε στον Μανέ από τα αριστερά, αυτός βρήκε με παράλληλη μπαλιά τον Φιρμίνο στην περιοχή αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαν.

Η Σαουθάμπτον απάντησε με ένα ωραίο σουτ του… δικού μας Ντάνι Ίνγκς που είχε περάσει στο παιχνίδι, με τον Άγγλο επιθετικό (που αγωνίστηκε για 3 χρόνια με τη Λίβερπουλ) να αποφεύγει με ωραία ενέργεια τον Μίλνερ αλλά το υπέροχο φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Αντριάν.

Ήταν φανερό ότι η Λίβερπουλ έψαχνε το δεύτερο γκολ για να “κλειδώσει” τη νίκη της και το πέτυχε στο 71′, με τον Μανέ να εκμεταλλεύεται το λάθος στα αριστερά της αντίπαλης άμυνας, βρήκε τον Φιρμίνο κι αυτός με άψογο συρτό σουτ νίκησε τον Γκαν για το 0-2.

Οι Reds είχαν άλλες δύο ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ με τον Γκαν να αποκρούει την δυνατή κεφαλιά του Μανέ (75′) και στην επόμενη φάση το δυνατό σουτ του Ρόμπερτσον από τα αριστερά (77′).

Όλα έδειχναν να κυλάνε ομαλά για την ομάδα του Κλοπ, που ήταν και σαφώς καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο αλλά μια ολιγωρία του Αντριάν έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο παιχνίδι σε μια εντελώς ανύποπτη φάση.

Στο 80′ ο 32χρονος τερματοφύλακας έδειξε τα αντανακλαστικά του διώχνοντας εντυπωσιακά το λάθος γύρισμα του Μάτιπ που πήγαινε για αυτογκόλ αλλά στο 83′, ο Φαν Ντάικ έδωσε τη μπάλα στον Αντριάν ο οποίος πιέστηκε από τον Ίνγκς που ήταν κοντά με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπάει στα πόδια του Άγγλου επιθετικού και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-2.

Κι έτσι η Σαουθάμπτον μπήκε ξανά στο παιχνίδι από το πουθενά. Και φυσικά είχε κάθε δικαίωμα να “πατήσει” πάνω στο γκολ και να φτάσει στην ισοφάριση. Και η αλήθεια είναι ότι έφτασε πολύ κοντά, με τον Ίνγκς να είναι ξανά πρωταγωνιστής αλλά να μην μπορεί από κοντά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα στο 86′ χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, η Λίβερπουλ ήταν καταφανώς κουρασμένη από την Κωνσταντινούπολη, προσπαθούσε να “ροκανίσει” τον χρόνο και εντέλει κράτησε αυτό το 1-2, διπλασιάζοντας τις νίκες της στη φετινή σεζόν.

Οι συνθέσεις

Σαουθάμπτον: Γκαν, Γιοσίντα, Μπέρτραντ (77′ Τζένεπο), Βέστεργκααρντ, Μπεντνάρεκ, Βάλερι, Ρομέου (64′ Ινγκς), Χόιμπιεργκ, Γουόρντ, Ανταμς (68′ Αρμστρονγκ)

Λίβερπουλ: Αντριάν, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Μίλνερ (74′ Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ, Τσάμπερλεϊν (89′ Χέντερσον), Φιρμίνο, Σαλάχ (79′ Οριγκί), Μανέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *