Έντονο rotation και από τις δύο ομάδες! (Pregame)

Στην φάση των 16 του Carabao Cup, η Liverpool αντιμετωπίζει την Arsenal, με τις δύο ομάδες να αναμένεται να παρουσιάσουν σχήμα με βαρύ rotation!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Arsenal

Διοργάνωση: League Cup
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 30.10.2019
Ώρα έναρξης: 21:30
Διαιτητής: Andre Marriner
Τηλεοπτική μετάδοση: NovaSports 4HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Premier League η Liverpool αντιμετώπισε την Tottenham στο Anfield με μοναδικό στόχο μια ακόμη νίκη που θα την επανέφερε στο +6 στην κορυφή της βαθμολογίας, πράγμα το οποίο έγινε. Οι Spurs πάντως αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους με τον Harry Kane να σκοράρει στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Στην συνέχεια ακολούθησε ένας διαρκής καταιγισμός ευκαιριών για την ομάδα από το Merseyside με τον τερματοφύλακα ωστόσο των φιλοξενούμενων, Paulo Gazzaniga, να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση και να αποτρέπει την ισοφάριση και όχι μόνο σε όλο το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. 

Στο δεύτερο μέρος η Liverpool συνέχισε την πολιορκία κόντρα σε μια Tottenham με 11 παίχτες πίσω από το κέντρο και γρήγορα ισοφάρισε με τον Jordan Henderson. Στο 75′ ο Mohamed Salah με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Sadio Mane, ανέτρεψε το σκορ και το τελικό 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Απόψε η Liverpool αντιμετωπίζει μια ακόμη ομάδα από την πρωτεύουσα του νησιού, την Arsenal, αυτή την φορά για το League Cup, γνωστό επίσης και με την εμπορική του ονομασία ως Carabao Cup.

Η ομάδα του Jurgen Klopp προκρίθηκε στην επόμενη φάση για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2016-17 χάρη στην νίκη επί της Milton Keynes Dons με 0-2. Τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 ο Γερμανός τεχνικός είχε δει την ομάδα του να αποκλείεται από τον πρώτο κιόλας αγώνα εναντίον της Leicester και της Chelsea αντίστοιχα. 

Όπως στο παιχνίδι του Milton Keynes, έτσι και σήμερα ο Klopp αναμένεται να παρατάξει μια εντελώς διαφορετική εντεκάδα από την συνηθισμένη δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίχτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολλά λεπτά μέχρι τώρα και σε προϊόντα της ακαδημίας. 

Στην διάθεση του δεν θα έχει, με προβλήματα τραυματισμών. τους Joel Matip και Xherdan Shaqiri. O Mohamed Salah που την Κυριακή αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης προπονήθηκε κανονικά, ωστόσο δεν θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής σήμερα ούτως ή άλλως οπότε η ενδεχόμενη απουσία του δεν έχει καμία σχέση με τραυματισμό του Αιγυπτίου.

Ο 16χρονος Harvey Eliott εξέτισε την ποινή δύο εβδομάδων που του επεβλήθη λόγω βίντεο που τον δείχνει να βρίζει τον Harry Kane και θα είναι κανονικά διαθέσιμος απόψε. Αντιθέτως ο Ki-Jana Hoever αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο U17 με το εθνόσημο της Ολλανδίας, επομένως δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση.

Το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει ο παίχτης της ακαδημίας Neco Williams σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Το κλίμα που επικρατεί αυτή την στιγμή στον σύλλογο του Λονδίνου κάθε άλλο παρά υγιές μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Arsenal άρχισε την φετινή σεζόν με την επιστροφή στο Champions League να αποτελεί αναγκαιότητα, ωστόσο ήδη χάνει έδαφος στο κυνήγι για την τετράδα. Το παιχνίδι κόντρα στην Crystal Palace το σαββατοκύριακο, όπου οι Gunners προηγήθηκαν με 2-0 στο πρώτο οχτάλεπτο και ισοφαρίστηκαν με το σκορ να μένει στο 2-2 αποτέλεσε αφορμή για μαζικά παράπονα στο πρόσωπο του Unai Emery.

Σε αυτό μάλιστα το γεγονός προστίθεται και το ότι οι φίλοι της ομάδας εξέφρασαν με γιούχα τα παράπονα τους και προς τον αρχηγό της Arsenal, Granit Xhaka, ο οποίος αντέδρασε πολύ άσχημα σε μια εξίσου άσχημη κίνηση, και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για την ομάδα.

Η Arsenal βρίσκεται στην 5η θέση με 4 πόντους λιγότερους από Leicester και Chelsea που προς το παρόν κερδίζουν τις εντυπώσεις εν αντιθέσει με τους Gunners που μετά τις δύο συναπτές νίκες στην αρχή του πρωταθλήματος, μετράνε 2 νίκες σε 8 αναμετρήσεις με 3-2 και 1-0 επί των Aston Villa και Bournemouth.

O Unai Emery θα ξεκουράσει και αυτός παίχτες απόψε, και αναμένεται να παρατάξει μια σύνθεση παρόμοια με αυτή που επικράτησε 5-0 της Nottingham Forest στην πρώτη αναμέτρηση των Κανονιέρηδων για το EFL Cup.

Aubameyang, David Luiz, Xhaka και Chambers δεν θα ταξιδέψουν στην Βορειοδυτική Αγγλία βάσει δηλώσεων του Ισπανού τεχνικού, που δεν υπολογίζει και στον τραυματία Reiss Nelson.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Πριν από περίπου δύο μήνες οι δύο ομάδες τέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες στο Anfield, εκείνη την φορά για την τρίτη αγωνιστική της Premier League. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν λίγα λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με γκολ του Joel Matip, με τον Mohamed Salah να σκοράρει δις στο δεύτερο μέρος.  Στο 85′ ο Lucas Torreira μείωσε το σκορ σε 3-1.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Kelleher – Williams, Gomez, Van Den Berg, Milner – Chamberlain, Lallana, Keita – Jones, Brewster, Origi

Arsenal (4-2-3-1): Martinez – Bellerin, Holding, Mustafi, Kolasinac – Torreira, Maitland-Niles – Pepe, Willock, Martinelli – Lacazette

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *