Ένας πρωταθλητής Ευρώπης αποχαιρετά την Liverpool

Πέρασαν τα χρόνια, πολλά άλλαξαν στο ρόστερ της Liverpool, όμως δύο πράγματα έμεναν ίδια: Τα ονόματα των Sturridge & Mignolet. Πλέον, τίποτα δεν είναι ίδιο. 

Εδώ και κάποιες ώρες, ο Simon Mignolet αποτελεί παρελθόν από τη Liverpool, σε μια αποχώρηση που ξάφνιασε τους πάντες, καθώς ήταν δεδομένο πως θα παραμείνει στο σύλλογο. Όμως, λίγο μετά τις 23:00, έγινε γνωστό πως ήρθε σε συμφωνία με την Club Brugge, η οποία ανακοίνωσε ήδη την απόκτηση του.

Ο Simon Mignolet έμεινε για έξι χρόνια στη Liverpool. Έξι χρόνια δύσκολων στιγμών, που όμως δεν έσκυψε το κεφάλι και κάθε μέρα δούλευε για να γίνει καλύτερος. Δεν έχει σημασία να μιλήσουμε αγωνιστικά, καθώς είναι ένα άρθρο που θα ασχοληθεί με τον άνθρωπο Mignolet και όχι μόνο τον ποδοσφαιριστή.

Κατέφτασε στο Anfield το καλοκαίρι του 2014, ερχόμενος από τη Sunderland έναντι δέκα εκατομμυρίων λιρών. Είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και η μεταγραφή του ήταν ένα…ρίσκο. Όμως οι Reds το πήραν και ο Βέλγος έμεινε για έξι χρόνια στο Anfield.

Έξι χρόνια που ποτέ δεν ακούστηκε για κάποιον άσχημο λόγο το όνομα του, πάντα ήταν ένας κύριος έξω από τους αγωνιστικούς χώρους και πάντοτε χαμηλών τόνων. Μπορεί να μην ήταν ότι ονειρεύτηκε ο καθένας κάτω από τα δοκάρια, όμως προσέφερε αυτά που μπορούσε. Έδωσε και πήρε, μια σχέση αγάπης με την Liverpool επί έξι συναπτά έτη.

Ο Mignolet έδειξε το ήθος του κυρίως τις δύο τελευταίες σεζόν. Η άφιξη του Karius τον άφησε για αρκετά ματς στον πάγκο ενώ ήταν για τρία χρόνια βασικός, ενώ ένα χρόνο αργότερα, η απόκτηση του Alisson Becker δεν του άφηνε πολλά περιθώρια. Όλοι πίστευαν πως αυτό θα ήταν το τέλος του από την ομάδα, όμως ο Βέλγος παρέμεινε και εκτός γηπέδου ήταν ένα υπόδειγμα αθλητή. Όχι μόνο δεν βγήκε αριστερά και δεξιά να κάνει άσκοπες δηλώσεις, αλλά ήταν αυτός που πρώτος εμψύχωνε τους συμπαίκτες του σε κάθε αναμέτρηση, πριν και μετά, ενώ ήταν εκείνος που αποθέωνε συνεχώς τις εμφανίσεις του…ανταγωνιστή του, Alisson. Και σε όλο αυτό το διάστημα, δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει σκληρά, ξέροντας πως δεν θα είναι ποτέ ξανά βασικός κάτω από τα δοκάρια των Reds.

Ήταν ο πρώτος που πήγαινε στο Melwood και ο τελευταίος που έκλεινε την πόρτα του κάθε μέρα. Τα ποσταρίσματα του στα social media λένε όλη την αλήθεια για τον Βέλγο γίγαντα.

Όπως ο Sturridge, έτσι και ο Mignolet, έφτασαν μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 2013/14, όμως δεν τα κατάφεραν. Φέτος, ήξεραν πως δεν έχουν αρκετό καιρό ακόμα στην ομάδα και δεν ήθελαν να τελειώσουν τη θητεία τους στο Anfield χωρίς κάποιον τίτλο. Θα ήταν άδικο. Και αυτός ο τίτλος, ήταν και ο ομορφότερος. Την 1η του Ιούνη, στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης και το αντίο τους ήρθε ακριβώς έτσι όπως τους άρμοζε.

Εις το επανιδείν, Simon! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *