Άνοιξε το μισό δώρο και συνεχίζει! | Liverpool 1-1 Leicester: Βαθμολογίες παικτών

Σε ένα κρύο βράδυ στο Anfield, που θα έλεγε κι ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, η Liverpool φιλοξένησε την Leicester και έμεινε στο 1-1, μην μπορώντας να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο την ήττα της Manchester City στο Tyneside από τη Newcastle.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά και όλα έδειχναν να πηγαίνουν ρολόι, όταν ο Mane μόλις στο 3′ με ωραίο δεξί σουτ άνοιξε το σκορ για την Liverpool.

Ακολούθησε η ευκαιρία του Firmino μερικά λεπτά μετά, με τον Schmeichel να αποκρούει εξαιρετικά σε κόρνερ, από το οποίο ήρθε και δεύτερη ευκαιρία με την κεφαλιά του Mane να φεύγει άουτ.

Το ξεκίνημα ήταν πολύ θετικό, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Η Leicester άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί, με την κεφαλιά του Maddison να προειδοποιεί.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Maguire βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και έφερε στα ίσα το ματς.

Το δεύτερο μέρος είχε δυο όψεις. Αρχικά, η Leicester με πολύ επικίνδυνες φάσεις απείλησε να κάνει την ανατροπή, με τους Κόκκινους να διαμαρτύρονται για καθαρό πέναλτι του Pereira στον Keita, στο οποίο ο Atkinson είπε “παίζεται”.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία του Gray για τις Αλεπούδες απαντήθηκε από μια του Firmino για την Liverpool στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Τα τελευταία λεπτά ήταν ένας επιθετικός μονόλογος με την ομάδα του Puel να αντέχει στην πίεση των γηπεδούχων και να αποσπά τελικά τον βαθμό στο Anfield.

Πάμε να δούμε τι έκαναν σήμερα οι παίκτες του Jurgen Klopp σε ένα δύσκολο και βαρύ βράδυ:

Alisson Becker 6.5/10: Η εστία του απειλήθηκε σήμερα και παραβιάστηκε για ένα ακόμη ματς. Δεν φέρει καμία ευθύνη στο γκολ, ωστόσο έκανε τη ζωή των συμπαικτών του δύσκολη με 2-3 κακές μεταβιβάσεις, καμία εκ των οποίων δεν κόστισε εν τέλει. Πραγματοποιεί μια πολύ καλή επέμβαση σε παρολίγον αυτογκόλ του Firmino στο δεύτερο ημίχρονο και είχε μερικές καλές εξόδους, γλιτώνοντας αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Έχει υπάρξει πολύ καλύτερος.

Jordan Henderson 7/10: Αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως δεξί μπακ λόγω των πολλών απουσιών και πήγε αρκετά καλά. Είχε διάθεση, ήταν προσηλωμένος και συνεπής όσο μπορούσε. Αμυντικά αντιμετώπισε προβλήματα και ορισμένες φορές εκτέθηκε, όμως στα υπόλοιπα καθήκοντά του ήταν αρκετά αξιόλογος. Προωθήθηκε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, επιχείρησε πολλές σέντρες και επικίνδυνα περάσματα και γενικά δεν άφησε σε ησυχία τον Chilwell. Καλή εμφάνιση σε παντελώς άγνωστη θέση και σε αρκετά απαιτητικό ματς.

Virgil van Dijk 7/10: Μπήκε τελευταία στιγμή στην ενδεκάδα και φάνηκε αρκετά επηρεασμένος και εν μέρει εκτός ρυθμού. Ήταν κάπως βαρύς και με λιγότερη ενέργεια από ότι συνήθως. Όσο περνούσε η ώρα φαινόταν να τα πηγαίνει καλύτερα και περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τον Vardy. Έκοψε αρκετές επικίνδυνες σέντρες και ήταν καλός με την μπάλα κάτω. Του φεύγει ο Maguire στο γκολ σε μια φάση, όπου χάθηκε η ισορροπία στην άμυνα. Αν κάποιος τον έβλεπε πρώτη φορά θα έλεγε πως έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, όμως εμείς που τον ξέρουμε αναγνωρίζουμε τη διαφορά.

Joel Matip 7.5/10: Μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου ο παρτενέρ του van Dijk τον ξεπερνάει σε απόδοση. Ο Καμερουνέζος ήταν από τους καλύτερους σήμερα σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν έκανε λάθη, είχε καίριες παρεμβάσεις σε επικίνδυνες στιγμές και έβγαλε την ομάδα αρκετές φορές μπροστά με κλεψίματα και κατεβασιές με την μπάλα. Πολύ θετική η εικόνα του, σίγουρα από τους λίγους διακριθέντες στο αποψινό ματς.

Andy Robertson 5.5/10: Πολύ πιθανό να έκανε το χειρότερό του ματς σήμερα. Εκτός ρυθμού, καθόλου συγκεντρωμένος, αρκετά λάθη και σε γενικές γραμμές πολύ μακριά από τα φετινά του στάνταρ. Κάνει εντελώς αχρείαστο φάουλ, από το οποίο προέρχεται και το γκολ, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έχασε παίκτη από την πλευρά του. Αρκετές φορές ξεχνιόταν να ανεβεί μπροστά και δεν απείλησε με τις σέντρες του. Με εξαίρεση ελάχιστα πράγματα που έκανε αμυντικά και κάποιες καλές προωθήσεις, πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση.

Georginio Wijnaldum 6/10: Και αυτός μακριά από τον καλό του εαυτό. Φάνηκε να χάνεται στη μετριότητα των υπολοίπων και τον αργό ρυθμό του παιχνιδιού. Δεν ανέβασε ποτέ ταχύτητα και απέτυχε να κάνει το κάτι παραπάνω. Συνεπής στην κυκλοφορία μπάλας και εν μέρει αμυντικά, όμως δεν ήταν οδοστρωτήρας όπως άλλες φορές. Είχε ένα καλό διάστημα στο πρώτο μέρος και στα τελευταία λεπτά κατά την πίεση της ομάδας, αλλά μέχρι εκεί. Μπορούσε να δώσει περισσότερα.

Naby Keita 5/10: Ένα ακόμη παιχνίδι όπου δεν προσφέρει πράγματα. Έπαιξε στη φυσική του θέση ως οκτάρι και κινήθηκε πάλι στη μετριότητα. Ημιτελείς ενέργειες, αρκετά λάθη και αποτυχία στο να δώσει λύσεις σε μια επίθεση που δυσκολευόταν. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε για λίγο να ανεβαίνει, θα μπορούσε να κερδίσει ένα πέναλτι, αλλά τελικά αποχώρησε για να περάσει ο Fabinho.

Xherdan Shaqiri 4.5/10: Ξεκίνησε βασικός στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Πολύ ανούσιος, πολύ επιπόλαιος και καθόλου αποτελεσματικός. Ένας ακόμη που κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα, που δεν αντιπροσωπεύουν τη συνολική φετινή εικόνα του. Αντικαταστάθηκε σωστά στο 67′ μαζί με τον Keita, αφήνοντας τη θέση του στον Lallana.

Sadio Mane 8/10 (ΜΟΤΜ): Σίγουρα ο καλύτερος απόψε. Ο μόνος που έκανε τη διαφορά μπροστά και πάλευε συνεχώς να δημιουργήσει. Πολύ όμορφο γκολ και πολλή ενέργεια, που πήγε χαμένη λόγω της κακής εικόνας των υπολοίπων. Δημιούργησε θέματα στην αντίπαλη άμυνα, κινήθηκε παντού και κατάφερε να εκθέσει την αμυντική γραμμή της Leicester, όμως δυο φορές υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ και άλλη μια ο Maguire τον σταμάτησε με επικίνδυνο μαρκάρισμα. Γενικά ήταν σε καλή μέρα και θα μπορούσε να κάνει ακόμη περισσότερα αν ακολουθούσαν έστω και λίγο οι υπόλοιποι μπροστά.

Roberto Firmino 6/10: Σε ρόλο 10αριου-κρυφού φορ και σήμερα ο Bobby, που δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Είχε δυο πολύ καλές στιγμές με έξοχες ενέργειες μπροστά και αρκετές βοήθειες πίσω, όπου γυρνούσε μέχρι και την περιοχή του Alisson. Όμως πέρα από αυτά δεν έκανε τίποτα άλλο και για μεγάλο διάστημα του αγώνα ήταν χαμένος και ανήμπορος να δημιουργήσει με τον τρόπο που ξέρει. Δεν ήταν αρνητικός σίγουρα, αλλά και αυτός κατώτερος του αναμενομένου.

Mohamed Salah 4/10: Θλίψη. Από τα χειρότερα βράδια του από τη μέρα που ήρθε, αν όχι το χειρότερο. Είναι εντυπωσιακό, όμως τα έκανε σχεδόν όλα λάθος! Ούτε να δημιουργήσει μπόρεσε, ούτε να απειλήσει. Χαλούσε τις περισσότερες φάσεις, καθυστερούσε την ανάπτυξη και απόλεσε αρκετές φορές την κατοχή της μπάλας. Σε άλλο γήπεδο πραγματικά και υπήρξαν στιγμές που θα μπορούσε να κάνει πράγματα, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Κακή εμφάνιση δυστυχώς.

Adam Lallana 6/10: Πέρασε στο 67′ στη θέση του Shaqiri και έδωσε μια πνοή, χωρίς να κάνει το κάτι παραπάνω. Κινήθηκε ανάμεσα στην αμυντική και τη μεσαία γραμμή της Leicester, αλλά δεν του βγήκε κάτι, όμως δεν ήταν αρνητικός.

Fabinho 7/10: Έδειξε πως ίσως θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει βασικός σήμερα. Με το που μπήκε αντί του Keita το κέντρο σοβάρεψε εμφανώς και ο ρυθμός της Leicester έπεσε σημαντικά. Βοήθησε πολύ με την παρουσία του να σταθεί λίγο η ομάδα στα πόδια της και να επιχειρήσει να βρει νικητήριο γκολ στο τέλος, άσχετα που δεν τα κατάφερε. Πολύ καλή παρουσία.

Daniel Sturridge 5/10: Μπήκε στο 82′ αντί του Firmino. Είχε δυο πολύ καλές ευκαιρίες να γίνει απειλητικός, αλλά και στις δυο τα έκανε μαντάρα στο κοντρόλ και δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Jurgen Klopp 5.5/10: Από τις πολύ άσχημες μέρες της ομάδας. Έλλειψη ενέργειας, έλλειψη ιδεών, έλλειψη αυτοπεποίθησης. Θα μπορούσαν να εξελιχθούν χειρότερα τα πράγματα, ενδεχομένως και καλύτερα, όμως στην τελική το αποτέλεσμα είναι αρνητικό και σε μια αρκετά κρίσιμη στιγμή. Η χρησιμοποίηση του Henderson ως δεξί μπακ αρκετά άβολη και τον στέρησε από τη μεσαία γραμμή, όπου θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Fabinho, που γνωρίζει πολύ καλύτερα τη θέση. Δεν του βγήκε το πείραμα. Πάμε στο επόμενο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *