Άνετη στα ημιτελικά! | Porto 1-4 Liverpool: Βαθμολογίες παικτών

Χωρίς να ανεβάσει ρυθμό και κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα, η Liverpool πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με ευρεία νίκη από το Dragao, επικρατώντας με 1-4 της Porto για να προκριθεί στα ημιτελικά του UEFA Champions League για δεύτερη σερί χρονιά.

Το 2-0 του πρώτου αγώνα είχε χρήσει ξεκάθαρο φαβορί τους Reds, που πήγαν στην Πορτογαλία για να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση και το πέτυχαν με αρκετά καλή εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο.

Το πλάνο του Jurgen Klopp ήταν να κρατήσει παθητική στάση στο ξεκίνημα του ματς και να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις. Η Porto μπήκε πολύ δυνατά, σφυροκόπησε την εστία του Alisson, αλλά η Liverpool απορρόφησε την πίεση και στην πρώτη της καθαρή ευκαιρία βρήκε το γκολ που έψαχνε.

Ο Salah έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι στον αφύλαχτο Mane και ο Σενεγαλέζος έβαλε σε ένα ακόμη ματς το όνομά του στη λίστα των σκόρερς. Ο διαιτητής χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR, προκειμένου να προσμετρήσει το γκολ, πράγμα που έγινε και το 0-1 ήταν γεγονός.

Τα πόδια των παικτών της Porto κόπηκαν μετά και από αυτό το «κρύο» γκολ, ωστόσο συνέχισαν να προσπαθούν να παραβιάσουν την εστία του Alisson, όμως μάταια.

Ο Klopp πέρασε τον Firmino στο δεύτερο μέρος και η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε σημαντικά. Η Liverpool έγινε πιο ουσιαστική και παρότι δεν είχε την απόλυτη κατοχή της μπάλας, κατάφερε να καθαρίσει το παιχνίδι.

Σε μια ωραία αντεπίθεση στο 65′ ο Arnold βρήκε τέλεια τον Salah και αυτός πλάσαρε τον Casillas, για να δώσει πρόωρο τέλος στο ματς.

Η Porto μείωσε άμεσα με κεφαλιά του Militao, όμως η Liverpool είχε περισσότερες δυνάμεις και κυριάρχησε για τα καλά στα εναπομείναντα λεπτά. Δυο γκολ ακόμα με κεφαλιές των Firmino και van Dijk ήρθαν για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου σε μια νίκη που ήρθε χωρίς να χρειαστεί το κάτι παραπάνω.

Ας πάμε να δούμε τις επιδόσεις των αποψινών μας πρωταγωνιστών ξεχωριστά:

Alisson Becker 7.5/10: Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι εκτυλισσόταν κοντά στην περιοχή του, με την Porto να απειλεί συνεχώς και να κυκλοφορεί την μπάλα στο μισό της Liverpool. Ήταν συγκεντρωμένος, σταθερός και σε εγρήγορση και τις αρκετές φορές που χρειάστηκε ήταν παρών. Σωστές τοποθετήσεις, καλές αντιδράσεις και γρήγορες έξοδοι και απομακρύνσεις. Ψύχραιμος με την μπάλα κάτω ως συνήθως, καλή εμφάνιση.

Trent Alexander-Arnold 7.5/10: Είχε και αυτός, όπως και όλη η άμυνα, πολλή δουλειά πίσω και τα πήγε πολύ καλά στα αμυντικά του καθήκοντα. Κράταγε σωστά τη θέση του, δεν εκτέθηκε και ήταν πάντα σε ετοιμότητα να βγει μπροστά. Έπαιξε πολύ καλά με την μπάλα κάτω, με αποκορύφωμα την εξαιρετική του ασίστ στο 0-2 του Salah. Αντικαταστάθηκε στο 66′ από τον Gomez.

Andy Robertson 6.5/10: Δεν ήταν η μέρα του σήμερα, χωρίς ωστόσο να είναι αρνητικός. Είχε ζητήματα από την πλευρά του αμυντικά και ταλαιπωρήθηκε από τους Corona και Militao. Ωστόσο, η εικόνα του βελτιώθηκε, όπως και όλης της ομάδας, στο δεύτερο μέρος. Επιθετικά βοήθησε με αρκετά ανεβάσματα, ενώ από δικό του γύρισμα ξεκινάει και η φάση του πρώτου γκολ. Στο 71′ άφησε τη θέση του στον Hendo.

Joel Matip 7.5/10: Επέστρεψε στο αρχικό σχήμα στα ευρωπαϊκά ματς, λόγω απουσίας του Lovren και συνέχισε το σερί των καλών του εμφανίσεων. Τράβηξε μεγάλο λούκι, όπως και ο van Dijk, στο πρώτο εκρηκτικό 25λεπτο των γηπεδούχων, όπου επιτίθεντο κατά ριπάς, αλλά ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Έκλεψε πολλές μπάλες και ήταν πολύ σταθερός στις επεμβάσεις που χρειάστηκε να κάνει. Πολύ θετική εικόνα και πάλι.

Virgil van Dijk 8.5/10: Όπως και ο παρτενέρ του, έτσι και αυτός δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στην πολύ ορμητική Porto του πρώτου μέρους. Παρ’όλα αυτά ήταν βράχος, πολύ καλός ψηλά με καίριες απομακρύνσεις και πολύ καλή αντιμετώπιση του πάντα επικίνδυνου Marega. Είχε συνολικά 9 εκκαθαρίσεις και 8/8 κερδισμένες μονομαχίες, στατιστικά που αποτυπώνουν πλήρως την εικόνα του αμυντικά. Κερασάκι στην τούρτα το γκολ του στο φινάλε!

Fabinho 8.5/10 (ΜΟΤΜ): Τρομακτικός για ένα ακόμα παιχνίδι! Ο Fab ήταν όλο το κέντρο μόνος του απόψε και έπαιξε και για τους συμπαίκτες του. Εντυπωσιακή δουλειά ανασταλτικά, έδωσε άπειρες μάχες κερδίζοντας τις περισσότερες και έκλεψε πολλές μπάλες, για να δώσει ανάσες και ηρεμία στην ομάδα. Βοήθησε τρομερά στη διαχείριση της επιθετικότητας των Δράκων και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας, όσο κυλούσε το ματς. Τρομερή παρουσία για ένα ακόμη παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο!

Georginio Wijnaldum 5.5/10: Από τους χειρότερους σήμερα ο Ολλανδός. Δεν συμμετείχε σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι, χάθηκε για μεγάλα διαστήματα και έδειχνε να μην έχει ενέργεια στο παιχνίδι του. Κυκλοφόρησε καλά την μπάλα όταν χρειάστηκε, αλλά η εικόνα του δεν ήταν θετική απόψε.

James Milner 6/10: Σε αντίθεση με τον Gini είχε αρκετή συμμετοχή στο παιχνίδι. Έδωσε μάχες, πήρε μπάλα, επιχείρησε αρκετές σέντρες και συνεργασίες με τους συμπαίκτες του. Η απόδοσή του στο πρώτο μέρος δεν ήταν καλή, αλλά στην επανάληψη ανέβηκε αισθητά, αγωνιζόμενος και ως αριστερό μπακ στο τελευταίο 20λεπτο. Δεν πραγματοποίησε κάποια αξιομνημόνευτη εμφάνιση, όμως ήταν θετικός κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Mohamed Salah 7.5/10: Πολύ ουσιαστικός απόψε. Όσες φάσεις του έτυχαν τις εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, έχοντας συμμετοχή στα δυο πρώτα γκολ, τα οποία και καθάρισαν την πρόκριση. Στο πρώτο βρίσκει πολύ καλά τον Mane και στο δεύτερο κάνει πολύ καλή κίνηση και απλό τελείωμα για το 0-2. Δεν ήταν φλύαρος, δεν έκανε λάθη και ήταν πολύ σημαντική η συνεισφορά του στην κατάληψη της νίκης.

Sadio Mane 8/10: Ακόμη καλύτερος ο Σενεγαλέζος, που συνέχισε την εξαιρετική του επίδοση στο σκοράρισμα. Πέτυχε το πιο κρίσιμο γκολ από όλα και σε γενικές γραμμές φάνηκε πολύ στο παιχνίδι. Είχε ενέργεια, είχε όρεξη, κινήθηκε σωστά στους χώρους και ήταν μεγάλη απειλή για την ευάλωτη άμυνα της Porto. Δίνει και την ασίστ στο γκολ του van Dijk. Μοναδικό ψεγάδι η τρομακτική ευκαιρία που χάνει, όταν στέλνει την μπάλα άουτ προ κενής εστίας με το σκορ στο 1-2.

Divock Origi 5/10: Δυστυχώς απογοητευτικός. Ο Βέλγος στο πρώτο ξεκίνημα της καριέρας του στο UCL δεν τα πήγε καθόλου καλά και απέτυχε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του και να δείξει πράγματα σε ένα κρίσιμο ματς. Δεν ήταν δυναμικός, έχανε εύκολα την μπάλα, έκανε κακές επιλογές και αρκετά λαθάκια, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί μόλις μετά από 45 λεπτά.

Roberto Firmino 8/10: Άλλαξε την εικόνα όλης της ομάδας. Από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, η Liverpool έγινε πιο κινητική, πιο πιεστική και πιο επιθετική. Ήταν παντού στο γήπεδο, μοίρασε σωστά την μπάλα και συνέβαλε τα μέγιστα στην αγωνιστική μεταμόρφωση του δευτέρου μέρους. Πετυχαίνει πολύ ωραίο γκολ με το κεφάλι στο 77′, για να απογειώσει την πολύ καλή παρουσία του.

Joe Gomez 7/10: Πολύ ενθαρρυντική εικόνα στην επιστροφή του αγωνιστικά με την πρώτη ομάδα. Φάνηκε να είναι σε καλή κατάσταση, ήταν σταθερός και αποτέλεσε ευχάριστη νότα στο σημερινό παιχνίδι.

Jordan Henderson 8/10: Χάρμα οφθαλμών και πάλι ο αρχηγός. Αν και πέρασε ως αλλαγή στο 71ο λεπτό, κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην αναμέτρηση με την εξαιρετική του απόδοση. Τρομερή ενέργεια από την πρώτη στιγμή που μπήκε, μοίρασε απίστευτα την μπάλα με τις μπαλιές του σε Mane (χαμένο τετ-α-τετ) και Firmino (γκολ) να είναι αριστουργηματικές και επιβεβαίωσε την ασύλληπτη φόρμα, στην οποία βρίσκεται.

Jurgen Klopp 8/10: Πραγματοποίησε φρεσκάρισμα στο αρχικό σχήμα με τη συμμετοχή των Milner, Wijnaldum και Origi, κίνηση λογική λόγω του φορτωμένου προγράμματος, ωστόσο κανείς εκ των τριών δεν βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα. Το πρώτο διάστημα ήταν ανησυχητικό με τους γηπεδούχους να πιέζουν πολύ, όμως όσο περνούσε η ώρα και από τη στιγμή που ήρθε το πρώτο γκολ η εικόνα βελτιώθηκε σημαντικά. Συμμάζεψε ακόμη περισσότερο τα πράγματα με τις αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μια άνετη και δίκαιη νίκη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *